Ölü delegeler oy kullandı

DYP'li Zaimoğlu, ‘‘İşte para, işte şike, işte cambazlar’’ diyor

DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu'ya dünkü isyanından sonra genel merkezden aranıp aranmadığını sorduk:

‘‘Hayır kimse aramadı... Ama Türkiye'den ve dünyanın birçok yerinden hemşerilerimiz arayarak bana oynanan oyuna karşı tepki gösterdi. Artık telefonumu başka yere yönlendirmek zorunda kaldım.’’

Basın açıklamanızda ‘‘İşte para, işte sehterkárlık, işte şike=işte siyasi cambazlar işte!..’’ diyerek neyi anlatmak istiyorsunuz. ‘‘Ben 1.5 milyon Giresunlunun, 20 milyon Karadenizlinin gönlünde taht kurdum diyorsunuz. Fazla iddialı şeyler değil mi bunlar?

- Zaimoğlu bir efsanedir. Maalesef böyle bir adama cambazlık yapılmıştır. Demek ki korku dağları sarmış; bu kadar güçlü adam başımıza bela olur diye düşünüyorlar.

Anlamadım, biraz açın...

- Bugün Sayın Sezer Cumhurbaşkanı seçilmeseydi, bu kardeşiniz seçilmiş olurdu. Ben Cumhurbaşkanlığı seçiminde 24 oy almışım, bu 2.5 milyona tekabül eder... Adaylığım bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Kıskançlık ve entrika vardır bana karşı... 11 yıldır vizyonumla, karizmamla hep Karadenizlilere hizmet ettim. Karadeniz'i, yaylalarını kampanya ile turizme açtıran, otoyol projesini hazırlayan benim. Sayemde her yaz 2 milyon turist Karadeniz'e gidiyor; 500 milyon dolar bırakıyor. Giresun'un da yılda 50 milyon dolar fındık geliri yanında 50 milyon dolar da turizm geliri olmaya başlamıştır.

Önseçim yerine merkez yoklaması mı istiyordunuz?

- Hayır. Ama nedense partimizin özellikle milletvekilinin bulunduğu Giresun ve Isparta'da tüm üyelerle önseçim yapılmıştır. 26 bin ismi seçime almışlardır. Ne yazık ki, bunlar arasında 1983'ten beri üye olanlar da vardır. Üyelerin yarısı başka partilere kayıtlıdır; yüzde 10'u ölüdür; yüzlerce isim mükerrerdir. En önemlisi de MHP Giresun Milletvekili Mustafa Yaman da DYP üyesi gözükmektedir. Siyasi cambazlıklarla bana karşı ittifak kurulmuş; buna rağmen 3. sıraya yerleşmişimdir. Bizden, ruhu ve yüzü farklı olan insanlar korkmuşlardır.

Veziroğlu'nun uyarısı


İŞADAMI Ali Haydar Veziroğlu, bazı Alevi gruplarını uyarıyor:

‘‘Alevi yurttaşlarımızın pazarlık yapmasını hoş görmüyorum. Alevi diye oy verilemez ve istenemez de... Seninle ve benimle aramızda ne fark var? Ancak her seçim döneminde bunları görüyoruz; aday olmak için kuyruğa giriyorlar. Türkiye'nin sorunu bazı kişilerin bazı yerlere gelme sorunu değildir.’’

(Eski Barış Partisi Genel Başkanı ve işadamı Ali Haydar Veziroğlu)

Müfettiş-müdür karşı karşıya


ANKARA'dan adının ‘‘Vakıfbank'tan bir memur’’ diye yazılmasını isteyen okurumuz bize ilginç şeyler anlatıyor:

Eski Vakıfbank Teftiş Kurulu Başkanı Naci Er, CHP'den Ankara 1. bölgeden aday adayı olunca bankadan bazı üst görevlilerin endişeye kapıldıklarını görüyoruz; CHP gelir de hesap sorar diye... Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer'in sessiz sedasız emekliliğini vermesinden sonra aynı bölgeden ANAP adayı olacağını duyuyoruz. Koçer'in yerine bankanın başına getirilen İrfan Erciyas'ın bazı tanıdıkları aracılığıyla Naci Er'in adaylığını engellemek için CHP nezdinde girişimlerde bulunduğunu duyuyoruz. Er, bankadaki yolsuzluklarla uğraştığı için mi tedirgin olunuyor acaba?’’

Çatı partisi


AVUKAT Eşber Yağmurdereli, daha önce 5.7.2002 tarihinde köşemizden yaptığı ‘‘Türkiye için birleşin’’ çağrısını yineliyor:

Soldaki bütün partileri, demokratik kitle örgütlerini ve kişileri, ‘‘çatı partisi’’ aracılığıyla birlikte hareket etmeye çağırıyorum.

Petrol zammıyla bütçe kapatmak hüner midir?


AY geçmiyor ki akaryakıta zam gelmemiş olsun. Son zamanlarda yapılan zamlar dünya piyasalarına göre fiyat ayarlamak yerine bütçeye kaynak yaratmak amacına hizmet ediyor olmalı; zaten Avrupa'nın en pahalı benzini bizde satılıyor.

Dolar kurunda ve dünya petrol fiyatlarında önemli bir artış olmamasına rağmen bu zamlar nasıl izah edilebilir? Bütçe açıklarını, zaruri ihtiyaç maddelerine devamlı zam yaparak kapatmaya çalışmak, en basit ve acemice bir yöntemdir. Bütçe yönetimi bu yollarla yapılıyorsa bunda bence bir hüner yoktur. Sıkıştıkça zam yaparsın olur biter. Böyle yönetimi deneyimsiz biri de yapar. Marifet kayıpları önlemekle olur. Zaten üstüne olmadık vergiler bindirdiğiniz akaryakıta bir de zam yaparak milletin muhteşem sabrını taşırmasınlar.

Önder OSKAY-ANKARA

Armatörlerin AKP sevgisi nereden geliyor


BİR ‘‘denizci’’ telefonda tepkiliydi:

‘‘Yalçın Bey, bütün DYP'lilere bir şey oldu; hemen tepsi Tayyip Erdoğan'ın peşine düştü. Cavit Çağlar geçen hafta Erdoğan'ı Kurşunlu'daki yazlığında ağırladı. Hafta sonu da Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Caddebostan'daki Büyük Kulüp'te Tayyip Bey için bir yemek verdi. Hem de Oda adına; bizleri de kullanarak... Saygın ve bağımsız olması gereken Odamızın adını istismar etti. AKP'den aday olacağını niye söylemedi bizlere baştan. Bunu hiç hoş karşılamadığımızı bilmesini isteriz. Hani ANAP'tan adaylık düşünüyordu? Son anda bir de Gemi İnşa Sanayi Birliği Başkanı Kenan Torlak'ın da AKP'den aday olduğunu duymaz mıyız? Pes doğrusu...’’

Bizi arayanlar gerçekten şaşırmışlar... Rizeli armatörler Mesut Yılmaz'ı terk edip neden kendilerini 'Tayyip Limanı'na atıyorlar diye soruyorlar. Kim için, ne için? 1 milyarlık adaylık başvurusu dışında AKP'ye kaç milyar 'bağış' yaptılar?

MESAJ


AKP'nin adayları arasında, Ahmet Erdoğan diye bir isme rastladım. Bu kişi, Beykoz'da Acarlar Sitesi'nin karşısındaki tepede köşkü bulunan eski İstanbul Trafik Bölge Müdürü Ahmet Erdoğan mıdır; yoksa bir isim benzerliği midir? Kendisi açıklarsa seviniriz.

N.Ş.-İSTANBUL
Yazarın Tüm Yazıları