Ölmeden mezar taşını yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Ölmeden mezar taşını yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 10:42

Türk sinemasının emektar ismi Eşref Kolçak, ölmeden mezar taşını hazırlattı.Ekrem Bora'nın ölümüne çok üzüldüğünü belirten Kolçak sitem ediyor: Türk sinemasını sevdiren 5 kişiydik, 3 kişi kaldık. Bir tanesinin bile mezarı belli değil.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA EŞREF KOLÇAK

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Eşref Kolçak, 'garanti olsun' diye mezar taşını hazırlattı. Ekrem Bora'nın 1 Nisan'da hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzüldüğünü ifade eden Kolçak, 'Biz Türk sinemasını sevdiren 5 kişiydik, 3 kişi kaldık: Ben, Ahmet Mekin ve Fikret Hakan. Ekrem Bora ve Ayhan Işık gitti. Bayanlardan sadece Muhterem Nur kaldı. Bir tanesinin bile mezarı belli değil. Eşimin mezarı Bursa Gemlik'te. Ben de onunkinin yanına mezar taşımı diktirdim, o bari garanti olsun' diyor.

'TARIM İŞÇİSİ' OLDUM!

Kolçak sitemli: 98 yıllık sinemamız var. Kanunlarda müzisyen, opera sanatçısı, hamal var ama sinema sanatçısı yok! 1949'da Tepebaşı Gazinosu'nda çalışırken SSK'lı oldum. Gelip tahakkuk ettiler. Ama oyunculuk yaptığım dönemlerde sosyal güvencem olmadı. Yıllar sonra Ümit Utku beni yeniden SSK'ya kaydettirdi. 45-50 yıllık sanatçıyım, kayıt sırasında resmi kurumdan, 'bu kadar sene çalıştığınıza dair belge gösterin' diye yazı gönderdiler. SSK'da tarım işçisi diye sigortaladılar. Kültür Bakanımız inşallah ilgilenir bu konularla.'

Usta oyuncu, dolandırıcılardan da dertli.  20 yıldır sonuç almadığını belirtiyor: 'Jübilemi yapacaklarını söylüyorlar ve para topluyorlar. Bir ara Bursa'da bir belediyeden almışlar. Beni gördüklerinde, 'Ağabey söz verdin, neden gelmedin?' diye sordular. Almanya'da binlerce Türk işçisinden para toplamışlar. Ankara'daki Mercedes fabrikasının ikinci müdürü aradı. 'Yıllardır Mercedes kullanıyor, özellikle size gönderdi' deyip fabrikada 50 TL'den 250 bilet satmışlar. Ankara Emniyeti'nden, 'Canı gönülden yardım etmek isteriz' şeklinde destek için telefon ettiler. Eşimi kaybedeli 2 yıl oldu. Eşim, 'Şunların cezalandırıldığını görsem de öyle ölsem' dedi, maalesef göremedi.' (Akşam)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!