Olimpik yetenekleri seçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Olimpik yetenekleri seçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2010 13:17

Mersin'de, Yenişehir Kaymakamlığınca bir alışveriş merkezinde “Spor Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Eyüp Sabri Kartal, kendisine hediye edilen şalvarı giyerek, köylü kadınlarla badminton oynadı.

Forum Alışveriş Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilen ve 14 Mart Pazar gününe kadar sürecek etkinlik çerçevesinde, hentbol, eskrim, satranç, beyzbol, badminton, okçuluk, basketbol, cimnastik, masa tenisi, futbol, atletizm, voleybol, bisiklet, tenis, uzakdoğu sporları ve izcilik branşlarında beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde stantlar açılarak, mini turnuvalar düzenleniyor.

Forum AVM Sanatçılar meydanında düzenlenen badminton tanıtımına katılan Yenişehir Kaymakamı Kartal, kendisine hediye edilen şalvarı giyerek, köylü kadınlarla badminton oynadı. Merkeze bağlı Değirmençay beldesinden gelen köylülerin de müsabaka yaptığı etkinliği, vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Kaymakam Kartal, Türkiye'de spor örgütlenmesinde ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Hemen her branşta il temsilcilerinin bulunduğunu, ancak ilçe temsilcilerinin yer almadığını belirten Kartal, “Başlattığımız girişimle bu konuda önemli bir adım attık. İlçemizde branşı olsun olmasın her dalda temsilci belirledik. Ayrıca beden eğitim öğretmenlerini bir dernek çatısı altında toplayarak sporda daha etkin rol almalarını sağladık” dedi.

Bu çerçevede Türkiye'de bir ilk olarak nitelenebilecek “Spor Tanıtım Günleri” düzenlediklerini ifade eden Kartal, bütün spor branşlarının, Forum Mersin AVM'nin evsahipliğinde beden eğitimi öğretmenlerinin organizatörlüğünde fiili olarak tanıtımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Hedeflerinin Yenişehir ilçesini sporda önemli bir merkez haline getirmek olduğunu vurgulayan Kartal, şunları kaydetti:

“Olimpik anlamda sporcu yetiştirmek amacıyla başta badminton olmak üzere tenis, hentbol, okçuluk, eskrim ve basketbol branşlarına özel ilgi gösteriyoruz. Böylelikle önümüzdeki dönemde Yenişehir'de ciddi anlamda olimpik yeteneklerin seçilmesinde başarı sağlanacağını ve bütün branşların gelişeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla sporda Mersin'in Türkiye'de ciddi anlamda kariyere sahip olacağını öngörüyoruz. Bunun için de önümüzdeki dönemde pek çok okula çeşitli branşları içeren çelik konstrüksiyonlu prefabrike spor salonları yapacağız.”
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği organizasyon kapsamında okçuluk standını da ziyaret eden Kartal, burada da atış yaparak, vatandaşlara bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!