Olimpik arsa savaşı

Güncelleme Tarihi:

Olimpik arsa savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul İkitelli'de olimpiyat stadı ve tesisleri için ayrılan arazi, TMOK ile İSKİ arasında gerilime neden oldu. İSKİ'nin talep ettiği ek alanı vermeyen Olimpiyat Komitesi bunun projeyi olumsuz etkileyeceğini ileri sürüyor.

50 hektar yetmez

Olimpiyat Stadı ve tesisleri için İkitelli'de ayrılan arazi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile İSKİ'yi karşı karşıya getirdi. 584 hektarlık arazinin 11.5 hektarı tesis olmak üzere yaklaşık 50 hektarını alan İSKİ, 35-40 hektarlık yeni talepte bulununca ve inşaata başlayınca ortalık karıştı.

Su mu, spor mu?

TMOK yetkilileri İSKİ'nin yeni talebinin projeyi olumsuz etkileyeceğini ve araziyi ortadan ikiye böleceğini iddia ederek bu görüşe şiddetle karşı çıkıyor. İki tarafın mühendisleri toplantı yapmalarına rağmen ortak noktada anlaşamadılar ve tartışma ‘‘Su mu, spor mu?’’ noktasına kadar geldi.

İki katı su

TMOK, İSKİ'nin kendisine ayrılan arazinin dışına çıktığını tespit ettirdi. İSKİ ise olimpiyat tesislerinin arazisi içindeki günlük 400 bin metreküplük arıtma tesislerinin Istranca, Sazlıdere ve Terkos'dan gelen suyu arıtacağını, bu kapasiteyi iki katına çıkarmak için ek tesis gerektiğini belirtiyor.

Top Erdoğan'da

İki kurum arasında gerginliğe neden olan olayda top İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayyip Erdoğan'da. Olimpiyat Oyunları için Devlet- Belediye- TMOK'dan kurulu olan Hazırlık Düzenleme Kurulu'nun bugünkü toplantısında bu konu gündeme gelecek ve Erdoğan'ın tutumu soruna yön verecek.

İHTİLAFLI BÖLGE

Olimpiyat tesisleri içinde kendilerine ayrılan bölgeyi yeterli bulmayan İSKİ, ek bir arsa istedi. TMOK ise bu arsanın tesisleri olumsuz etkileyeceğini, araziyi ikiye böleceğini ileri sürerek buna yanaşmıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!