'Oli Projesiyle 2 milyon öğrenciye ulaşıldı'

Güncelleme Tarihi:

Oli Projesiyle 2 milyon öğrenciye ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 16:57

'Oli Projesiyle 2 milyon öğrenciye ulaşıldı'

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, OLİ Projesiyle 2 milyon öğrenciye ulaştıklarını, hedeflerinin bu sayıyı iki katına çıkarmak olduğunu söyledi.
Özel Tek Kampüs Okulları’nda düzenlenen etkinliğe Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, TEK kampüs okulları kurucusu Yılmaz Tunç öğrenciler ve davetliler katıldı.
TMOK Yönetim Kurulu Üyesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Hatay ve İskenderun’da gerçekleştirilen Oli Projesi kapsamında 2 bin öğrenciye dokunduklarını belirtti. Başkan Porsun, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje gösterildiğine işaret ederek “2006 yılından bugüne kadar 50 İlde 2 milyona yakın öğrenciye ulaştığımız projeyle 4 ve 5'nci sınıf öğrencilerine spor bilinci ve kültürü aşılıyoruz” diyerek şöyle konuştu:
“Ödüllü proje sayesinde geleceğin olimpiyat insanlarını hazırlıyoruz. Öğrencilere dünyada barış, kardeşlik, mükemmellik ve çevre bilinci kavramlarının nasıl geliştiğini göstererek onlara bu bilinci aşılıyoruz.”
Yapılan sunumun ardından öğrencilere TMOK Başkanı Uğur Erdener’in imzasının bulunduğu katılım belgeleri de dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!