Öldürülen çevreci çift "Dünya Çevre Günü"nde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen çevreci çift Dünya Çevre Gününde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:58

Öldürülen çevreci çift "Dünya Çevre Günü"nde anıldı

Haberin Devamı

 Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, ( DHA)  YAŞAM Savunucuları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde  İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak Antalya'da cinayete kurban giden çevreciler Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu'yu andı.

Üzerinde 'Ali ve Aysin Büyüknohutçu'nun katillerini tanıyoruz, doğa ve yaşam için mücadeleden vazgeçmiyoruz' yazılı pankart açan çevreci oluşumun üyeleri Büyüknohutçu çiftinin fotoğraflarını havaya kaldırarak 'Biz bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız' şeklinde sloganı attı.

Eski CHP Milletvekili Melda Onur ile avukat Can Atalay'da eyleme katılarak destekte bulundu. Grup adına açıklama yapan Yaşam Savunucusu Çağdaş Öztürk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü Ali ve Aysin Büyüknohurçu çiftine adadıklarını, çevreci çifti unutturmayacaklarını söyledi. Öztürk, Yaşam Savunucuları olarak devam eden mahkeme sürecinin takipçisi olacaklarını ifade ederek, "Bu karanlık cinayetin üzerini örtmeye yönelik tüm girişimleri boşa çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Katillerinin yakalanması, bu karanlık cinayetin tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve Türkiye'nin her yanında yaşam savunucularına yönelik devam eden saldırıların son bulması için mücadele etmeye devam edeceğizö diye konuştu.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde son buldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında,  Finike İlçesi'ndeki evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulunan Büyüknohutçu çifti, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttükleri çevreci eylemlerle tanınıyordu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!