Ölçü aletleri kullanıcılarına uyarı

Güncelleme Tarihi:

Ölçü aletleri kullanıcılarına uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 14:59

- Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Aslan: "Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Süleyman Aslan, ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat ederek muayenelerini yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene sürelerinin damgalandıkları yıldan başlanarak hesaplandığını belirtti.

Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için ilgililerin Kırşehir ve Kaman Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Zamanında müracaat etmeyenler hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 14. ve 15. maddeleri gereği idari ve cezai işlem uygulanacaktır. Ceza miktarı her bir ölçü aleti için bin 674 liradır. Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!