Olay listede Arda Turan da var

Güncelleme Tarihi:

Olay listede Arda Turan da var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 14:53

İsviçre merkezli Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), yayınladığı haftalık raporunda, Avrupa'da bu yaz gerçekleşen transferler hakkında büyük tartışmalara yol açan tespitlerde bulundu.

Haberin Devamı

CIES'in araştırmasına göre, 34 milyon Euro artı bonuslar karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, gerçek değerinin çok üstünde bir fiyata satıldı.

Olay listede Arda Turan da var

DEĞERİNDEN FAZLAYA SATILANLARIN 1 NUMARASI MARTIAL
Bu listede birinci sırayı, Manchester United'ın tam 50 milyon Euro ödeyerek Monaco'dan satın aldığı 19 yaşındaki forvet oyuncusu Anthony Martial yer alıyor. Yeni takım arkadaşı Wayne Rooney'nin dahi, "Bize transfer olana kadar öyle bir futbolcunun var olduğunu bilmiyordum" dediği Martial'ın gerçek değeri ise 22.1 milyon Euro.

Olay listede Arda Turan da var

63 MİLYON EURO'YA SATILAN STERLING UCUZA GİTMİŞ
Gerçek değerinin altında satılan futbolcular listesinde birinci sırayı Manchester City'nin 63 milyon Euro'ya Liverpool'dan satın aldığı Raheem Sterling alıyor. CIES'e göre bu oyuncunun gerçek değeri 95.1 milyon Euro.

Haberin Devamı

Olay listede Arda Turan da var

ROBIN VAN PERSIE 11.4 MİLYON EURO UCUZA GELDİ
Fenerbahçe'nin 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester United'dan aldığı Robin van Persie ise bu listede 3. sırada yer aldı. Hollandalı yıldızın gerçek değeri 16.9 milyon Euro. Dolayısıyla Fenerbahçe bu oyuncuyu 11.4 milyon Euro düşük bir rakama almış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!