Olacak şey değil

Güncelleme Tarihi:

Olacak şey değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Basketbol gerçekten ilginç bir oyun. Hiçbir hatayı kabul etmiyor. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın, ne kadar mücadele verirseniz verin biraz fazla hata yaptınız mı fatura hemen kesiliyor. İşte dün Olympiakos-Efes mücadelesinde bu gerçeğe bir kez daha tanık olduk.

Olympiakos tam bir lejyonerler ordusu. Sahada mücadele eden oyuncular içinde bir tek Yunanlı bile yok. Hepsi tecrübeli ve Avrupa'nın kalbur üstü oyuncuları. İşte böyle bir takımın evinde 60 sayı gibi düşük bir skorda tutuyorsunuz. Bu maçı kazanmak için yeterli bir savunma gayreti. Ancak zafer için oyunun sadece savunma yönünü iyi yapmak yetmiyor. Hücumu da eksiksiz oynayacaksın. Hata oranını minimuma indireceksin. İşte dün Efes mükemmel savunma yaparken hücumu bir türlü organize edememenin bedeline ağır ödedi. Özellikle çember altında hiç skor çıkmadı. Maçın kopma noktalarında öyle basit top kayıpları yapıldı ki Efes gibi deneyimli bir ekibin bunları nasıl yaptığına hala şaşırıyorum.

Sonuç olarak Efes maçı kendi hataları ile rakibine teslim etti. Ancak bu herşeyin sonu değil. Efes'in önünde kendi evinde oynayacağı 3 maç var. Dünkü basit hatalardan arınmış Efes Pilsen'in Avrupa'da bu yıl da ses getireceğine inanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!