Okulların boya ve tamirini 'İyi halli' mahkumlar yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Okulların boya ve tamirini İyi halli mahkumlar yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 13:13

Okulların boya ve tamirini 'İyi halli' mahkumlar yapıyor

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- BAKIRKÖY Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün Esenyurt Kaymakamlığı ile imzaladığı protokolle cezalarının son bölümünü çeken 'İyi halli' 50 mahkum "Geleceğini Renklendir” adı verilen projesi ile okulların boya ve bakımında görevlendirildi.
Avcılar Kaymakamlığı ve belediyesinde başlatılan çalışmaların olumlu sonuç vermesi ardından Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Esenyurt Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve işbirliğinde yeni proje hazırlandı. Hükümlünün ailesiyle bağlarını sürdürebilmesi ve dış dünya ile  uyum sağlayabilmesi amacıyla çıkarılan salıverilmesine belli bir süre kalınca dışarıda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutulmasını öngören 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan mahkumlar için Esenyurt Halk Eğitim Müdürlüğü'nde kurs açıldı. Bu kurslara katılan 25 hükümlünün cezalarını etkin, verimli çekmeleri öngörüldü. Bu kursa katılanların yanı sıra meslek sahibi hükümlülerin Esenyurt'taki okulların boya- bakım ve onarımlarını yaparak yeni  eğitim- öğretim yılına hazır hale getirilmesi için çalışma başlatıldı. Esenyurt Halk Eğitim Müdürlüğü'nde inşaat boyacılığı kursunda teorik ve pratik eğitimi tamamlayan hükümlüler belge aldı ve Esenyurt Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen okullarda günde en az 2, en fazla 8 saat çalıştırılmaya, böylece cezalarını çekmeye başladı.
Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Çayhan Yıldırım ve Ahmet Kavut, Fevzi Ardıç İlköğretim Okulu'na giderek okuldaki boya ve hükümlülerin çalışmalarını yerinde gördü.
Esenyurt Kaymakamı İnci, hükümlülerin şu ana kadar 2 okulda tamamlanan boya ve onarım çalışmalarının 3'üncü okulda devam ettiğini belirterek, "Uygulama, kurumlara ekonomik açıdan sağladığı yarar kadar suç işleyenlerin de cezalarını çekmeleri, hem de meslek öğrenmeleri, toplumda kabul görmeleri açısından çok önemli sonuçlar veriyor" dedi.
Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya da, çeşitli suçlardan 'Denetimli serbestlik' uygulaması kapsamındaki hükümlülerin toplumla bütünleşmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Çetinkaya, uygulama ile kişilerin suç işlenmesine neden olan davranışların düzeltilerek, suç tekrarının önlenmesi ve bu yolla toplumun korunmasının hedeflendiğini  söyledi. Çalışmalarda görevlendirilen adli hükümlülerin çalıştığı her 4 saatin, para cezasına mahkum olanların cezaevinde geçirecekleri 1 günlük hapis cezasından düşüldüğü ifade edildi. Esenyurt'ta Kaymakamlık tarafından gösterilen yerlerde çalıştırılan 50 yükümlünün yanı sıra 50 hükümlü Esenyurt Belediyesi'ndeki çeşitli birimlerde çalıştırılıyor.

(FOTOĞRAF)


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!