Oktay Ekşi: Merve'nin cihadı...

Oktay EKŞİ
Haberin Devamı

Bundan sonra eğer Merve Kavakçı isimli bu hanım hálá ‘‘Ben milletvekili sıfatıyla TBMM kürsüsüne çıkacağım ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine yemin edeceğim’’ derse, yapılacak en doğru şey, onu bir çocuk ıslahhanesine göndermektir.

Çünkü ağzından çıkanı kulağı duymuyor veya ‘‘yemin etme’’nin anlamını bilmiyor demektir.

Bunları okulda veya evde de öğrenebilir ama bir de yalan söyleme huyu ortaya çıktı. O yüzden ıslahhane daha doğru bir adrestir.

Öyle ya, 5 Mart 1999 günü tut Amerika Birleşik Devletleri'nde (herhalde Amerikan usulü, sağ elini kalbinin üstüne koyarak) ‘‘Türkiye Cumhuriyeti'nin tabiyetini (vatandaşlık bağını) reddettiğine’’ ve o tarihten itibaren ‘‘Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış bütün düşmanlara (örneğin yeri gelirse Türkiye'ye) karşı savunacağına, ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğine’’ yemin et, 59 gün sonra da çık Meclis kürsüsünden ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na sadakatten ayrılmayacağına’’ söz ver...

O arada soranlara bir de ‘‘Amerikan vatandaşlığını evlilikten dolayı otomatik olarak aldım’’ diye yalan söyle...

Oysa boşanalı 6 yıl olmuş. ABD vatandaşlığını ise bu martta almış.

Gördünüz mü ‘‘dürüst Müslüman’’ı?

Üstelik tüm bunları ‘‘cihat’’ uğruna yapıyormuş...

Cihat ne demektir diye soracak olursanız, onu bizzat Necmettin Erbakan'dan dinleyelim de Merve Kavakçı'nın maksadı daha iyi anlaşılsın.

Erbakan, 13 Mayıs 1991'de Sıvas'ın Sıcak Çermik İlçesi'nde yapılan ‘‘parti içi seminer’’de ‘‘cihat’’ı şöyle açıklıyordu:

‘‘... Sen Refah Partisi'ne hizmet etmezsen hiçbir ibadetin kabul olmaz. Çünkü başka türlü Müslümanlık olmaz. Başka türlü kurtuluş yok... Refah bir ordudur. Bütün gücünle bu ordunun büyümesi için çalışacaksın. Çalışmaz isen patates dinindensin... Bu parti İslami Cihat ordusudur. Kendi kendine CİHAT ediyorum diye faaliyette bulunamazsın. Karargáha bağlı olmak zorundasın. Her faaliyette karargáha bağlı olmak zorundayız. Karargáha danışılmadan yapılan faaliyetler tefrikadır (bölücülüktür). Çalışacaksan burada çalışacaksın. Müslüman mısın? Bu orduda asker olmaya mecbursun...’’

Erbakan'ın sözleri Merve Kavakçı'nın sadece ‘‘cihat’’ anlayışını değil, ‘‘Karargáhın talimatına uyarak’’ hareket ettiğini de ortaya koyuyor...

Cihat da ‘‘laik cumhuriyeti yıkma’’ anlamına geliyor.

Mesele bu kadar basit iken Merve Kavakçı acaba, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisini savunma içgüdüsünün hiç mi olmadığını sandı da TBMM'de sıkmabaşla yemin etmeye kalkarak sisteme saldırdı?

Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler...



Yazarın Tüm Yazıları