Oksijen basıncıyla güneşsiz bronzluk

Yazın en önemli göstergelerinden biri bronz tenler.

Haberin Devamı

Ancak ‘bronzlaşayım’ derken cildine zarar verenlerin sayısı hiç de az değil! Şimdilerde, bronzlaşma tutkusuna hızlı ve sağlıklı çözüm sunan yeni bir yöntem revaçta: Oxy-bronz...

Pek çok kadın, bronzluğu cildi daha parlak gösterdiği ve makyaj derdinden kurtulduğu için tercih ediyor. Birçoğumuz da bronzlaşmak uğruna güneşin zararlı ışınlarına maruz kalıyoruz. Bilindiği üzere ozon tabakasındaki deformasyon sonucu güneş zararlı ışınlarını doğrudan yeryüzüne ulaştırdığı için, özellikle açık tenlilerde bronzlaşma uğruna cilt lekeleri ve kırışıklıkları meydana geliyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız güzellik uzmanı Nesrin Sürer, “Bronz tenler uğruna geçici yöntemler de yok değil tabii. Otobronzların kullanımı yeterince bilinçli değil. Ürünü vücudun her bölgesine eşit dağıtmak, istenen tonu yakalamak hiç de kolay değil. Yine ciltlerde bronz bir görünüm vaat eden fondötenlerin etkisi kısa süreli” diyor.

Haberin Devamı

TÜM VÜCUTTA EŞİT BRONZLUK

Yaz üzeri kadınların bronzlaşma tutkusuna hızlı bir çözüm sunan yeni bir yöntem şimdilerde oldukça revaçta; Oxy-bronz... Sürer, oksijenli cilt bakımı ve ardından oksijen basıncıyla bitkisel özlü bronzlaştırıcı serumun, cilt altına nüfuz ettirilmesi sonucu 1 buçuk saat gibi kısa sürede derinlemesine bakımla cildi yenilediğini, vücudun her bölgesinde eşit dağılmış bir bronzluk sağladığını anlatıyor:
“Oxy-bronz uygulaması, ilk aşamada peeling ile vücuttaki ölü derinin atılmasını sağlayarak bakımlı bir ten rengini ortaya çıkarıyor. İkinci aşamada özel cihazla uygulanan serum, saf oksijen basıncıyla cilde nüfuz ediyor. Böylece üst deri nemleniyor ve sağlıklı, pürüzsüz bir cilt elde ediliyor. Üçüncü aşamada ise doğal yağlar ve meyve kökleri içerikli serum, saf oksijen basıncıyla cilde nüfuz ediliyor. Ten bronzlaşırken, cilt besleniyor. Ertesi gün bikininizi giyerek deniz mevsimine ‘merhaba’ diyebiliyorsunuz.”

Sağlıklı bronzluğa adım adım

Oxy-bronz uygulamasının ardından, bronzluğu uzatmak için evde yüz ve vücuda nemlendirici sürmek, cildin taze ve canlı görünmesini sağlıyor.  

Uygulama öncesinde bacaklara herhangi bir krem, sprey ya da başka ürünün sürülmemiş olması ve tüylerin temizlenmiş olması gerekiyor.

Uygulama öncesinde cilde peeling uygulanıyor. Böylelikle ürünler cilde daha iyi nüfuz ediyor ve bronzluk süresi uzuyor. 

Uygulama, lokal ya da genel olmak üzere uygulanıyor. 

Basınç yardımıyla cilt hücrelerine uygulanan oksijen takviyesi, kan dolaşımını düzenliyor. 

Oksijen, kırışıklıklar ve erken yaşlanma belirtilerine karşı da oldukça etkili. 

Canlanan cilde yine saf oksijen basıncıyla bitkisel serum nüfuz ediliyor. Derinin alt tabakalarını etkilemediği ve kana karışmadığı için yan etkisi yok. 

Oxy-bronz her mevsim uygulanabiliniyor.

Haberin Devamı

Gözlerde gökkuşağı renkleri

Sezon makyajında gözler yine ön planda. Kusursuz ve uzun yaz geceleri için gözlerde gökkuşağı renklerinin etkisi dikkat çekiyor.

Birden fazla canlı rengin bir arada kullanıldığı göz makyajı, gündüzleri değil ama özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmez partileri için ideal... İşte mükemmel bir göz makyajının ipuçları:

Eğer birkaç rengi bir arada kullanacaksanız, içlerinden birinin dominant olmasına izin vermelisiniz.

İri gözlere sahipseniz, hareketli göz kapağını koyu tonlarla üst kaş diplerine yakın kısmını ise açık tonlarla boyayın.

Küçük gözlerde ise renk dağılımı bir üstteki uygulamanın aksi yapıldığında daha büyük gösteriyor.

Yumuşak bir göz kalemiyle kullanılacak üçüncü bir renk, nokta uygulamasıyla gözün dış ve iç kıvrımlarına yerleştirilebilir.

Bu makyaj trendinde önemli olan, kullanılan tüm nüansların aynı renk ailesine ait olmasıdır. Sonuç fazla abartılı olduysa, kalın bir fırça yardımıyla transparan pudrayı makyajın üzerinde dağıtabilir, böylelikle renk patlamasını önlemiş olursunuz. 

Ve önemli bir dipnot: Güçlü bir göz makyajında seçeceğiniz rujun rengi geri planda kalmalı.

Haberin Devamı

Vücudunuzu meyveyle tazeleyin

Yaza girmek üzereyiz. Meyve mevsiminde hem damaklarınızı hem de bedeninizi canlandırmak istiyorsanız, meyve bakımlarını siz de denemelisiniz.

Doğal meyve özleriyle yapılan meyve terapileri, tüm yılın yorgunluğunu giderirken ciltleri yeniliyor. Görüşlerini aldığımız estetisyen Dilek Karakurt, doğal olduğu için taze meyvelerin, bakım sırasında içilen sıcak çay ya da soğuk meyve sularının cilt terapilerinin etkilerini artırdığını belirtiyor.
Karakurt, doğal meyve terapisinin, Frenk üzümü, Bektaşi üzümü ve elma karışımıyla dondurularak kurutulmuş meyve özlerinden hazırlandığını belirtiyor.
Tazeyken toplanmış meyveler, eksi 40-50 derecede dondurularak saklanıyor. Ciltte doping etkisi yaratan vitamin ve mineral terapisi, meyvelerin asidik içeriği sayesinde ölü cilt hücrelerini gideriyor. Yüksek içerikli C vitaminlerini kapsayan bu meyveler, cildi canlandırıyor.
Meyvelerin taze pullarından hazırlanan krem, nazik fırça darbeleri ile vücuda yayılıyor.
Uygulama sonrasında ciltteki enerji, yumuşaklık hissi ve parlaklığı hissetmek mümkün. Bu bakım, yüzeydeki ince çizgileri ve kırışıklığı da büyük ölçüde azaltıyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir güneşlenme sezonu için tüyolar

1- KIZARAN BÖLGELERİ SERİNLETİN: Güneşlenmenin ardından cildinizde oluşabilecek hasarları önlemek için kızaran bölgelere yenileyici bakım yapmanız şart. Örneğin, panthenol içerikli bir köpük sprey işinizi kolaylaştıracaktır.

2- MANTARA GEÇİT YOK: Bikini ya da mayonun doğal pamuktan üretilmemiş olması, vajinal maktarların habercisi olabilir. Kaşıntı başladığında içeriğinde ‘klotrimazol’ maddesi bulunan kremleri kullanabilirsiniz.

3- CİLDİNİZ SU TOPLAMASIN: Mayo-nuzu değiştirmediniz, cildinizin su toplayan bölgelerini serinletmediniz ve şimdi de sürekli tuvalete gitme ihtiyacı sizi rahatsız ediyor... Yanma hissettiğiniz andan itibaren doktorunuzu arayın.

4- ENFEKTE OLMUŞ GÖZ KAPAKLARI: Aşırı klor ya da güneş, gözlerin kızarmasına ve yanmasına neden oluyor. Eczanelerde bulabileceğiniz bitkisel göz damlaları, şikayetlerinizi azaltacaktır.

5- AYAKLARA MERHEM: Sahildeki taşlar ayaklarınıza sadece batmakla kalmaz, kanamalara da neden olabilir. Bu yüzden çantanızda yara bandı bulundurmayı ihmal etmeyin. Tabii bir ayak merhemi de...

Haberin Devamı

BAŞ DÖNDÜREN TENLER

La Nuit De L’Homme, Yves Saint Laurent’in yeni parfümü... Koku, modern Yves Saint Laurent erkeğine karşı konulmaz bir çekicilik katıyor. Sofistike, etkileyici ve tabuları yıkan modern erkek, tarzını ve kimliğini bulduğu La Nuit De L’Homme ile tüm kadınların arzularının odağı haline geliyor.

SADECE USLU ERKEKLERE

Diesel’in yeni erkek parfümü “Diesel Only the Brave”, bir heykel gibi tasarlanmış, kokunun ruhunu ve erkeksiliğin farklı yüzlerini yansıtan üç farklı duruşa sahip gerçek bir sembol adeta.
Üst notalarını limon, mandalina, kişniş yaprakları, kalp notalarını laden ağacı, siyah gül, lavanta yağı, dip notalarını ise amber, pelesenk yağı ve abanoz ağacı oluşturuyor.
Parfüm, kendini daha güçlü, cesaretli ve baştan çıkarıcı hisseden erkeklere hitap ediyor.

YAZ HEDİYELERİ

Tekin Acar Cosme-tics Mağazaları’nda Lancaster’den yapılan iki güneş ürünü alışverişinde, 75 TL değerinde 50ml. Sun Care Face Protection SPF 30 orijinal güneş ürünü ve plaj çantası hediye ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları