Oklar İstanbul Boğazı'nda atılacak

Güncelleme Tarihi:

Oklar İstanbul Boğazında atılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 09:47

Dünyanın en iyi okçuları, oklarını hafta sonunda İstanbul Boğazı'nda atacak.

Okçulukta, 24-25 Eylül tarihlerinde İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 2011 Dünya Kupası Finalleri, İstanbul Boğazı'nda büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek.

Şehrin Anadolu yakasında Küçüksu Kasrı'nın yanındaki park alanında düzenlenecek finallerde, dünyanın en seçkin 32 okçusu birincilik için mücadele edecek.

2011 Dünya Kupası serisi, Hırvatıstan'ın Porec, Türkiye'de Antalya, ABD'de Ogden ve Çin'in Şangay kentlerinde yapılan 4 ayak yarışının ardından, İstanbul'daki finallerle tamamlanacak.

Bu büyük organizasyonda Türkiye'yi, olimpik yayda Yağız Yılmaz ve Natalia Nasaridze, makaralı yayda da Ali Davarcı ve Gizem Kocaman temsil edecek.

Olimpik yay ve makaralı yay kategorilerinde erkek ve bayanlarda ilk 8'e giren sporcuların yer alacağı finallerde 24 Eylül Cumartesi günü makaralı yay, 25 Eylül Pazar günü ise olimpik yay kategorilerinde mücadeleler olacak.

“DÜNYA OKÇULUĞUNUN GÖZÜ KULAĞI İSTANBUL'DA OLACAK”

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, İstanbul'da gerçekleştirilecek bu büyük ve önemli organizasyonun Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli olacağını ifade etti.

Başkan Topaloğlu, AA muhabirine organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl İskoçya'nın başkenti Edinburg'da, 2009'da Dubai'de ve 2008 yılında da Danimarka'da kraliyet sarayında gerçekleştirilen bu organizasyonun, ülkelerin tanıtımı için önemli bir araç olarak kullanıldığını kaydetti. Topaloğlu, “Bu organizasyonu almak zor bir iştir. Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanı Uğur Erdener'in de çabalarıyla bu yarışmayı almayı başardık. Çok önemli bir yarışma olduğu için ülkelerin tanıtımına büyük katkısı var” diye konuştu.

Organizasyonu düzenleme hakkını aldıktan sonra, tanıtım için en iyi yeri seçebilmek adına aylarca Ankara'dan İstanbul'a gelip gittiklerini kaydeden Topaloğlu, “Ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilecek bir mekan neresi olabilir diye çalışma yaptık. Küçüksu Kasrı'nın yanındaki park alanını bulduk. Burada İstanbul'u çok iyi yansıtan bir manzara var. Organizasyon Türkiye'nin yanı sıra dünyada da naklen yayınlarla izlenebilecek” diye konuştu.

Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Topaloğlu, dünyanın en prestijli okçuluk müsabakaları için hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Park alanının şölen alanına çevirmeyi planlıyoruz. Dünya okçuluğunun gözü ve kulağı 24-25 Eylül tarihlerinde İstanbul'da olacak. Organizasyonu TRT Televizyonu naklen yayınlayacak. FITA'nın televizyonları tarafından da Eurosport ve diğer yabancı televizyonlara servis edilecek, bütün dünya izleyecek. Çok heyecanlı yarışmalar olacak. Dünyanın en iyi okçuları birbiriyle kapışacak” şeklinde konuştu.

FİNALLERE KATILACAK SPORCULAR

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı önemli organizasyonda mücadele edecek okçular şunlar:

Makaralı Yay:
Bayanlar: Gizem Kocaman (Türkiye), Seyedeh Halimianavval, Mahtab Parsamehr (İran), Albina Loginova (Rusya), Erika Anschutz, Christie Colin (ABD), Laura Longo, Marcella Tonioli (İtalya)
Erkekler: Ali Davarcı (Türkiye), Paul Titscher (Almanya), Dietmar Trillus (Kanada), Martin Damsbo (Danimarka), Rogger Jr. Willett, Reo Wilde (ABD), Sergio Pagni (İtalya), Jorge Jimenez (İspanya)
Olimpik Yay:
Bayanlar: Natalia Nasaridze (Türkiye), Berengere Schuh (Fransa), Deepika Kumari (Hindistan), Ming Cheng (Çin), Dasomi Jung, Gyeonghee Han (Güney Kore), Alejandra Valencia (Meksika), Inna Stepanova (Rusya)
Erkekler: Yağız Yılmaz (Türkiye), Xiaoxiang Dai (Çin), Dmytro Hrachov (Ukrayna), Hyek Jin Oh (Güney Kore), Brady Ellison, Joe Fanchin (ABD), Pedro Alcala Vivas (Meksika), Gael Prevost (Fransa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!