Oka Tokat’ta Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Oka Tokat’ta Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 18:30

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI(OKA) 2015 MAYIS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TOKAT’TA YAPILDI.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) 2015 Mayıs Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tokat’ta yapıldı.
Deveciler Hanı’nda yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve OKA Birim Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi Halil İbrahim Çomaktekin’in katılmaması nedeniyle toplantıya ev sahipliği yapan Tokat Valisi Cevdet Can yaptı.
Vali Cevdet Can, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yöneticilerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimi sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının ‘2015 yılı Mayıs ayı Yönetim Kurulu’ toplantısını gerçekleştirmek ve kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bölgemizin sosyoekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir. Kurulduğundan bu yana Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya onun mali destekleriyle uygulanan KOBİ projeleri ile özel sektörün desteklenmesi, aynı şekilde Ajansın mali katkılarıyla Belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre alt yapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları her yıl hem sayıca ve hem de çeşit olarak artarak devam etmektedir. Bilindiği üzere Onuncu Kalkınma Planı çerçevesinde Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Programı Eyle Planı yayımlanmıştır. Amacı, öncelikleri isabetli belirlenmesini sağlayarak uygulamada kalitenin ve kaynak kullanımında verimliliğin arttırılması ve kalkınma çabalarının güçlendirilmesi için yerel düzeyde kurumsal kapasitenin katılımcılığın ve yönetişimin geliştirilmesi olarak belirlenen bu programın hedef kitlesi, merkezi idarelerin taşra teşkilatları, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere mahalli idareler, üniversiteler, meslek kuruluşları ve STK’lardır. Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Programı kapsamında yerel hizmet sunumunda verimliliğin arttırılması, hedef kitle olarak belirlenen kurum ve kuruluşların insan kaynakları strateji/uygulamalarının güçlendirilmesi ve proje yönetim kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir. Programın eylem planında birçok faaliyetin sorumlu ya da ilgili kuruluşu olarak Kalkınma Ajansları ve Kalkınma Bakanlığı olarak belirlenmiş olup bugün burada Yönetim Kurulumuzda anılan eylem planı ele alınarak Ajansımız tarafından veya onun desteği ile bölgemizde yapılacak faaliyet ve projeler değerlendirilecektir.”
Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşmesi ile devam etti.
Ayrıca OKA Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Mayıs Ayı Encümen Toplantısı yine Deveciler Hanı’nda yapıldı.
Birlik çalışmaları ve diğer gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya ise Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tokat Valisi Cevdet Can, YHKB Müdürü Yelgin Mesci, YHKB Tokat İl Koordinatörü Kürşad Kılınç ve ilgili meclis üyeleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!