Ohh özgürlük

Güncelleme Tarihi:

Ohh özgürlük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 10:21

Şike ve teşvik suçlamasıyla 5.5 aydır tutuklu olan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Abdurrahman Yakut ve Ümit Karan, dün akşam serbest kaldı. Bu sanıklar tutuksuz yargılanacak.

Haberin Devamı

FUTBOLDA şike iddianamesini kabul eden İstanbul Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi, dün de tensip (değerlendirme) kararını açıkladı. Mahkeme, şike ve teşvik suçlamasıyla tutuklu bulunan, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, protokol müdürü Ahmet Ateş, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Diyarbakırspor eski başkanı Abdurrahman Yakut ve Eskişehirspor eski Sportif Direktörü Ümit Karan’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararını, sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süreler, 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yasanın, 6250 sayılı yasa ile değişik hali de göz önüne alarak verdi. Aynı zamanda tahliye edilen sanıklar hakkında, yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

HAVUTÇU'DAN İLK AÇIKLAMA / WEB TV

G.Saraylı Sercan da dahil 28 kişinin stat yasağı kaldırıldı

MAHKEME, sanıkların mesleklerinin futbolcu ve antrenör olmaları, üzerlerine atılı eylem tarihleri ve ölçülülük ilkesini göz önüne alarak, İbrahim Akın, İskender Alın, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Emanuel Emenike, Fatih Akbaba, Gökçek Vederson, Halil Köntek, Hikmet Karaman, Kenan Yaralı, Levent Eriş, Mahmut Boz, Mehmet Boz, Mehmet Şen, Murat Öztürk, Mustafa Ulaş Ortakaya, Serdar Berkin, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Şükrü Ongan, Tuğrul Çağrı Üzer, Zafer Önder İpek, Faruk Yaşar, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki, ‘seyirden yasaklanma koruma tedbirine’ yapılan itirazları kabul etti ve yasağın kaldırılmasına karar verdi. Bu isimlerden Bursasporlu Gökçek Vederson, dün akşam Fenerbahçe maçında forma giydi.

Yıldırım ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle cezaevinde

MAHKEME, tutuklu sanıklar, Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Abdullah Başak, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülent İbrahim İşcen, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Haldun Şenman, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı’nın tahliye taleplerini reddetti.
Gerekçe olarak da üzerlerine atılı suçun alt ve üst sınırları, suçun niteliği, fiziki takip tutanakları, kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve koruma tedbirlerinin uygulanmasının da yeterli olmadığını gösterdi.

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEN BÖYLE ÇIKTILAR / WEB TV

METRİS'TEN BÖYLE AYRILDILAR / WEB TV

METRİS’İN ÖNÜ BAYRAM YERİ GİBİYDİ

Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in tahliye edileceğini duyan yüzlerce Beşiktaş taraftarı cezaevi önüne gelip tezahürat yaptı.

MİNA, DOĞUM GÜNÜNDE BABASINA KAVUŞTU

Tayfur Havutçu’nun eşi Neslihan Havutçu, dün doğum gününü kutlayan 11 yaşındaki kızları Mina ile birlikte Metris Cezaevi’ne geldi.

Mahkeme, TFF’ye Şenman Dinç ve Koçak’ı soracak

MAHKEME, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yazı yazılarak, sanıklardan Haldun Şenman, Sami Dinç ve Talat Emre Koçak’ın suç tarihlerinde TFF’de görevli olup olmadıkları ve üzerlerine atılı eylemle iligili olarak görevlerinin bulunup bulumadığı sorulmasını istedi. Bu yılın mart ayında FIFA tarafından yapılan menajerlik sınavıyla ilgili olarak gönderilen soruların kime ne şekilde gönderildiği, soruların gönderildiği kişiler arasında sanıkların bulunup bulunmadığı, soruların tercümesinin ne şekilde yapıldığı hususlarının araştırılarak duruşma tarihinden önce mahkemeye bilgi verilmesinin istenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

METRİS'TEN BÖYLE AYRILDILAR / FOTO GALERİ

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR METRİS'TE / FOTO GALERİ

35 tutuksuz sanık duruşmada hazır olacak

TUTUKSUZ sanıklar Ahmet Ateş, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Abdullah Cila, Alaattin Yıldırım, Doğan Ercan, Erdem Konyar, Erkan Korkmaz, Faruk Yaşar, Göksel Gümüşdağ, Halil Köntek, Hikmet Karaman, İlhan Çelikay, Mehmet Güneş, Metin Korkmaz, Mithat Halis, Murat Öztürk, Murat Şahin, M. Sani Şener, Sadri Şener, Samet Erdemir, Samet Güzel, Sercan Yıldırım, Serkan Acar, Sezer Öztürk, Şükrü Ongan, Tuğrul Çağrı Üzer, Ümit Aydın, Volkan Bahçekapılı, Yavuz Ağırgöl ve Zafer Tüzün de Silivri Cezaevi’ndeki duruşmalarda hazır bulunacak.

Haberin Devamı

İddianameyi TRT spikerleri okuyacak

İLHAN Ekşioğlu’nun, kendisi hakkında konulmasını istediği yayın yasağı talebini reddeden mahkeme, Ekşioğlu ve Göksel Gümüşdağ’ın, özel hayatı ihlal edebilecek telefon görüşmelerinin dosyadan çıkarılması taleplerini de, delil bütünlüğü ve dosya kapsamını dikkate alarak reddetti. Mahkeme, iddianamenin 401 sayfadan oluştuğunu belirterek, duruşma günü iki TRT spikerinin görevlendirilmesi için TRT ’ye yazı yazılmasına karar verdi.

METRİS ÖNÜNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

METRİS ÖNÜNDE BÜYÜK SEVİNÇ / WEB TV

Silivri Cezaevi’ndeki duruşmalar halka açık

Çağlayan Adliyesi’ni ‘yetersiz’ bulan mahkeme, şike davası duruşmalarının Silivri Cezaevi’nde yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

MAHKEME, sanık ve müdafilerin sayısı, duruşmaya katılması muhtemel dinleyici ve benzeri kişilerin fazla olması, Çağlayan Adliyesi’ndeki mevcut duruşma salonunun kapasitesi itibariyle yeterli olmayacağını belirterek, duruşmaların Silivri Cezaevi’ndeki salonlarda yapılmasına karar verdi. İlk duruşma 14 Şubat’ta yapılacak. Duruşmaları, vatandaşlar da takip edebilecek. Ancak, cezaevindeki büyük salon 200 kişi alabildiği için, sanık yakınları dışındakilerin duruşmaları izleme şansı çok az. Mahkeme ayrıca, Cemil Turhan ve İlhan Ekşioğlu’nun avukatlarınca verilen ‘duruşmaların gizli yapılması’ talebini reddetti. Mahkeme, buna gerekçe olarak, “Duruşmaların aleni olması, milli güvenliğe ve genel ahlaka aykırı nitelikte değil” dedi.

Aziz Yıldırım ve Adalı’nın davaları ayrılmadı

AZİZ Yıldırım, Serdal Adalı, Cemil Turhan, Abdurrahman Yakut, Talat Emre Koçak, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun avukatlarının görevsizlik, yetkisizlik ve ayırma kararı verilmesine ilişkin talepleri, ‘iddianameye konu eylemlerin niteliği, yargılamanın bütünlüğü, eylemler arasında hukuki ve fiili irtibatların bulunması, iddianame içeriğinde atılı örgüt iddiasını kanıtlayan unsurlar ve öğeler olarak değerlendirilebilme olasılığının olması hususları da birlikte değerlendirildiğinde eylemlerin mahkememiz dosyasında bir bütün halinde değerlendirilmesinin hukuki yarar sağlayacağı’ gerekçesi ile reddedildi.

İŞTE TAHLİYE EDİLEN İSİMLER / WEB TV

METRİS'TE BEŞİKTAŞ BAYRAĞI / WEB TV

İŞTE ŞİKE İDDİANAMESİNİN TAM METNİ   

Yakut da tahliye oldu

METRİS’ten çıkarılan D.Bakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut’u oğlu Kerem, kardeşi Ahmet Yakut, amcası Abdullah Bilgingüllüoğlu ile yeğeni Muhammed Yakut karşıladı.

Emenike’nin ifadesi bulunduğu ülkede alınacak

ŞİKE soruşturması gözaltına alınan ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan sanıklardan Emnanuel Chinenye Emenike’nin yurt dışına transfer olduğunun anlaşıldığını ifade eden mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak Nijeryalı futbolcunun en son görev yaptığı kulübünden yurt dışı tebligat adresinin ayrıntılı bir şekilde istenilmesine karar verdi. Emenike’nin adresinin tespit edilmesinin ardından bulunduğu ülkeden talimat yolu ile sorgu ve savunmasının yapılmasına hükmetti. Nijeryalı futbolcu halen Rusya’nın Spartak Moskova Kulübü’nde forma giyiyor.

Şener’in stada giriş yasağı devam ediyor

MAHKEME, 40 sanık hakkındaki seyirden yasaklama kararının devamına karar verdi. Bu isimler şöyle: Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Abdullah Başak, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ahmet Ateş, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Cemil Turhan, İlhan Ekşiğlu, Mecnun Odyakmaz, Mehmet Tenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Serdal Adalı, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı, Sadri Şener, Beşir Acar, Erdem Konyar, Faruk Taşseten, Hasan Çetinkaya, İlhan Çelikay, Mithat Halis, Muhammet Şenyüz, Sani Şener, Nevzat Şakar, Ali Yıldırım, Samet Güzel, Serkan Acar, Seyit Kalender, Ümit Aydın, Yavuz Ağırgöl, Zafer Tüzün, Zeki Mazlum, Yadigar Boğa, Metin Korkmaz, Göksel Gümüşdağ.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!