Öğretmenlere 'iklim değişikliği' semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere iklim değişikliği semineri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 16:21

Öğretmenlere 'iklim değişikliği' semineri

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda yürütülen 'İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi'  kapsamında Sivas’ta öğretmenlere yönelik eğitim semineri düzenlendi. 
Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu Salonunda düzenlenen seminere Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yıldızbaşı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Uyum Şube Müdürü Orhan Solak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda daha sonra İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi tanıtım videosu gösterildi. Video gösteriminin ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yıldızbaşı, proje hakkında sunum yaptı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Uyum Şube Müdürü Orhan Solak projenin kapsamı ve hedefi hakkında bilgi verdi. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ise projenin geleceğin teminatı olan genç nesillerin bilinçlendirilmesi anlamında büyük önem taşıdığını belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise Kızılderililerin 'Bize bu topraklar atalarımızdan miras kalmadı, biz bu toprakları çocuklarımızdan ödünç aldık' sözünü hatırlatarak, gelecek nesillere daha iyi, daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için yapılan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Altınsoy, "Bu dünya bize emanet ve bu emaneti en güzel şekilde çocuklarımıza teslim etmemiz gerekiyor" dedi. Proje kapsamında öncelikli olarak öğretmenlere seminer verileceğini ve öğretmenlerin de okullarında öğrencileri ile bu hususları paylaşacaklarını belirten Altınsoy, "O nedenle bu seminerden en iyi şekilde istifade etmemiz gerekiyor. Lütfen, burada ele alınan hususları en iyi şekilde dinleyelim ve öğrencilerimize aktaralım" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz tarafından 'İklim Sistemi, Sera Etkisi ve İklim Değişikliği' konularında seminer verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!