Öğrenme Şenlikleri'nde AFAD tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenme Şenliklerinde AFAD tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:48

Öğrenme Şenlikleri'nde AFAD tanıtıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Osmaniye'de düzenlenen 'Öğrenme Şenlikleri'nde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından stant açıldı.
Kapalı Semt Pazarı alanında düzenlenen etkinlikte, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan  makine-malzemeler tanıtıldı. Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte AFAD standını gezerek, görüntülü canlı arama cihazının kullanımı hakkında bilgi aldı. Etkinlik boyunca beton kırma-patlatma, demir kesme-ayırma, cam kesme ve ağaç kesme, görüntülü canlı arama cihazı gibi malzemelerin hangi tür afet ve acil durumlarda kullanıldığı bilgisi vatandaşlara anlatılırken; bunun yanında "O Kahraman Benim" projesi kapsamında AFAD Gönüllüsü kayıtları alındı.
Ayrıca, Osmaniye AFAD'ın görevleri ve üstlendiği sorumluluk, Afete Hazır Türkiye projesi kapsamında verilen eğitimler, AFAD gönüllüğü, afet ve acil durumlarda toplanma alanları, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları vatandaşlarla paylaşıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!