Öğrencinin karla imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencinin karla imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:15

Başkent’te etkili olan yoğun kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde okullarına gitmek için evlerinden çıkan öğrencileri mağdur etti.

Haberin Devamı

Kar ve buzlanma nedeniyle okul servisleri yolda kalınca birçok öğrenci ilk dersi kaçırdı. Veliler, okulların tatil edilmemesini eleştirerek, Ankara Valiliği’ne tepki gösterdi. Sabahki ilk açıklamada 6 dış ilçede okulların tatil olduğunu duyuran Valilik, akşam üzeri yaptığı ikinci açıklamasında, bugün ve yarın tatil olduğunu açıkladı.

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, önceki geceden itibaren Ankara’da da kendini gösterdi.
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, gece saatlerinden itibaren karla mücadeleye başladı. Kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde de etkisini gösterince, Başkent ‘kar esareti’ yaşadı. Tüm uyarılara rağmen kar lastiği takmadan trafiğe çıkan sürücüler maddi hasarlı kazlara ve trafiğin durmasına neden oldu. Çok sayıda vatandaş işe yetişmekte güçlük çekerken, kar yağışının en çok mağdur ettiği öğrenciler oldu. Okul servislerinin bazıları yolda kalırken, bazı servisler ise kaza tehlikesi atlattı. Yolda kalan servislerinden inen öğrenciler de okullarına yürüyerek yetişmeye çalıştı.
Çocuklarını okula ulaştırmayı çalışan veliler, Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen Ankara Valiliği’nin okulları tatil etmemesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İLK AÇIKLAMA: EĞİTİME DEVAM

Velilerin tepkilerini sosyal medya üzerinden artırmasının ardından Ankara Valiliği, ilk açıklamasını sabah saat 10.00’da yaptı. Kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli kamu personelinin 2 gün idari izinli olduğunun kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:
“İlimizin soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Kar yağışının merkez ve diğer ilçelerimizde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle, eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda; merkez ve diğer ilçeler ile ilgili olarak gerekli değerlendirme yapılacaktır. 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmaları, Ankara Valiliği’nce uygun görülmüştür.”

Haberin Devamı

İKİNCİ AÇIKLAMA: OKULLAR TATİL

Ankara Valiliği’nden dün akşam saatlerinde okulların iki gün tatil edildiğini duyurduğu ikinci bir yazılı açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde hafta sonuna kadar yapılan meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden 7-8 Ocak tarihlerinde Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın, oluşacak aşırı buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

TWITTER’DAN TEPKİ YAĞDI

Ankaralılar, sosyal medyada, “Neden il genelinde değil de sadece bazı ilçelerde eğitime ara verildi” diye isyan etti. Twitter’dan paylaşın tepkilerin bazıları şöyle:

- @ozgdel Şu havada minicik çocuklara servis işkencesi çektiren Ankara Valisi sana da günaydın. İstanbul’da hava buradakinden daha mı kötü?
-@cezminur Şu an kardan servis göremediği için çocuklar yürüyerek servise ulaşmaya çalışıyor. Burası Ankara Dikmen.
- @sevcan_blgmz Ankara Valisi’nin Ankara’da yaşamadığına karar verdim, yazık bu havada okula giden çocuklara... Servis şoförlerinin de çekmediği eziyet kalmadı!
- @muratozan58 Ankara’da yollar karışık, harap ve bitap düşmüş. Servis gelmedi, çocuğu minibüsle okula gönderdik. Valilik, yollar senindir...
- @oktaymahser Ankara Valiliği ne iş yapar? Bu havada okulları tatil etmeyecekse ne zaman edecek? Öğrenciler dakikalarca servis bekliyor kar altında.
- @EzzGizem Dersin başlamasına 3 dakika var ve servis daha gelmedi!
- @sacinigeriyeat Ankara’da kızım 1 saattir kar altında servis bekliyor. Şehrin ortası Gaziosmanpaşa’da. Valiliğe alkış!
- @blackwhait06 Biri Ankara Valisi’ni uyarsa iyi olur. Yollar, otobüs ve servis bekleyen öğrenci dolu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!