Öğrencilere özel bilgisayar programı tasarlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere özel bilgisayar programı tasarlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 11:56

Öğrencilere özel bilgisayar programı tasarlandı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projesi (BAP) kapsamında özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için 'Harfleri Öğreniyorum' adlı ücretsiz bilgisayar programı tasarlandı. Geliştirilen programla, Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği sunum sırasına uygun dizilimde alfabede yer alan 29 harf için geliştirilmiş görsel ve işitsel etkileşimler yer alıyor.

Amasya Üniversitesi BAP kapsamında özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için 'Harfleri Öğreniyorum' adlı ücretsiz bilgisayar programı tasarlandı. Geliştirilen programla, Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği sunum sırasına uygun dizilimde alfabede yer alan 29 harf için geliştirilmiş görsel ve işitsel etkileşimlerden öğrenciler faydalanabilecek. Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Çakır, "Bundan sonraki planda çocukların zihinsel, sosyal, bedensel ve devinimsel özellikleri dikkate alınarak sanal gerçeklik uygulamaları geliştirmeyi düşünüyoruz. Yani bir adım daha ileri giderek öğrencilerin özellikle temel becerileri ve ihtiyaçlarını gidermek üzere senaryo tabanlı etkileşimli materyaller hazırlanarak öğrencilerin, okuma-yazma becerilerini ileri düzeyde geliştirmeleri ve günlük aktiviteleri yapabilmeleri ekseninde çalışmalar yapacağız" dedi.

Özel eğitim öğretmeni Neslihan Baş ise, “Çocuklar somutlaştırılmış şeyler görmek istiyorlar. Sanal ortam olduğu için çocukların daha çok dikkatini çekiyor. Programı çocukların tablet bilgisayarlarına da indirdik. Evlerinde de kullanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!