Öğrencilere diş sağlığı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere diş sağlığı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 10:33

Öğrencilere diş sağlığı eğitimi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Diş Hekimleri Odası tarafından öğrencilere diş sağlığı eğitimi verildi.

Diş Hekimleri Odası tarafından 'Ağız ve Diş Sağlığı Bilinçlendirme' projesi kapsamında Yılmaz Şener İlkokulu öğrencilerine yönelik diş sağlığı hakkında bilgi verildi. Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Naim Şenyurt, öğrencilere diş sağlığının öneminden bahsetti. Şenyurt, "Ülkemizde ağız diş sağlığı durum analizi sonuçları, diş çürükleri ve dişeti hastalıklarının yaygınlık ve şiddetinin yüksek olduğunu göstermektedir. Okul öncesinde, çürük ve sonuçlarını taşıyan çocukların yaygınlığı yüzde 80'lerin üzerinde bulunmaktadır. Ağız diş sağlığı durum analizi sonuçları, diş çürükleri ve dişeti hastalıklarının yaygınlık ve şiddetinin yüksek olduğunu göstermektedir" dedi.

İlkokula başlarken her çocukta ortalama 4-5 süt dişi çürüğü ve iki çocuktan birinde 1 daimi diş çürüğünün saptandığını aktaran Şenyurt, "Aynı çocuklarda 4 yıllık dönemin sonunda diş çürükleri 2.5-3 sayısına yükselmektedir. Türkiye geneli için ifade edilirse daimi dişlerdeki diş çürükleri ve dişeti hastalıkları 12 yaş grubuna kadar kontrol edilebilir düzeylerdeyken, 14-15 yaş gruplarından sonra yüksek ve çok yüksek düzeylere kadar artmaktadır. Ülkemiz açısından bakıldığında, öncelikli grup olarak ilköğretim öğrencilerinin seçimi akılcı görülmektedir. Ancak doğaldır ki süt dişleri açısından okul öncesi programların yaygınlaştırılması da önem taşımaktadır" diye konuştu.

Proje koordinatörü Isparta Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gülşen Uluçay da projenin amaçları ve hedeflerini anlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!