Öğrencilere 'bağımlılıkla mücadele' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere bağımlılıkla mücadele konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 10:43

 Öğrencilere 'bağımlılıkla mücadele' konferansı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde, ortaöğretim öğrencilerine yönelik 'bağımlılıkla mücadele' konulu konferans düzenlendi.

Kumluca Sultan Alpaslan Ortaokulu'nda gerçekleştirilen konferans öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bağımlılık denildiğinde en çok öğrencilerin tehdit altına olduğunun görüldüğünü, kendilerinin de bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek adına bu tür konferanslar düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Girgin, henüz hayatın başlangıcında ve her şeyi öğrenme safhasında olan öğrencilerin, gelecekte topluma ve insanlığa faydalı birey olabilmeleri için bağımlılığın temelini oluşturan kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istedi.

"BAĞIMLILIĞIN KAYNAĞINI TESPİT EDİN"

Konferansa konuşmacı olarak katılan Özel Lara Anadolu Hastanesi psikiyatri uzmanı Mükerrem Güven de öncelikle bağımlılıkla mücadele etmek için, bağımlılığın kaynağının iyi tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

BAĞIMLILIK TÜRLERİ

Bağımlılık denilince akla ilk alkol ve uyuşturucunun geldiğini ifade eden Güven, “Geneline baktığımızda karşımıza çok farklı bağımlılıkların olduğunu da görüyoruz. Tabi ki bütün bu kötü alışkanlıklar ve bağımlılığın anası alkol olduğu genel bir gerçek. Bunun tetikleyicisi ise sigaradır. Çağımızın gereği internet bağımlılığı ve elektronik cihazlar, bilgisayar oyunları, cep telefonu gibi birçok bağımlılık türü var. Burada bu bağımlılık türlerinin bizi nasıl etkilediğini, hayatımızdaki olumsuzluklarını iyi tespit ederek önlem almalıyız" dedi.

Ortaöğretim çağına gelmiş bir öğrencinin 'iyi', 'kötü', 'yanlış' gibi kavramları ayırt edebilecek yaşta olduğunu vurgulayan Mükerrem Güven, sadece öğrencilerin değil aile ortamı, çevre ve diğer sosyal, kültürel faktörlerin de bağımlılığın yaygınlaşmasında rolü olduğunu belirtti.

Güven, şunları söyledi:

"Eğitimcilerimize bu konuda çok iş düşmektedir. Öğrencinin hayatı öğretmenlerin elinde şekilleniyor. Çocuklarımız nerdeyse evlerine sadece uyumaya gidiyor. Aileler evlerinde, öğretmenler okulda çocukları çok iyi gözlemlemeli. Çocukların eksik ve fazla yanlarını tespit ederek farklılıklarına göre onlara yaklaşmak, onların da toplumda bir birey olduklarını hissettirmek sorunun çözümü konusunda en önemli temel prensip olacaktır."

Öğrencilerin kürsüden konuya ilişkin düşüncelerini aktardığı konferans, Mükerrem Güven'e öğrenciler tarafından çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!