Öğrencilerden 18 Mart programı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden 18 Mart programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 15:47

Öğrencilerden 18 Mart programı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde lise öğrencileri 18 Mart dolayısıyla hazırladıkları programda Çanakkale şehitlerini canlandırdı.

Gazipaşa Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla okul bahçesinde program düzenlendi. Programa, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda okulun giriş kapısı önündeki merdivenlere uzanan öğrenciler şehit Türk askerlerini temsil ederken, teneffüs zilinin çalmasının ardından okuldan çıkan öğrenciler ise merdivenlerden inerken 'Hey on beşli' türküsü eşliğinde şehit askerlerin üzerine basmadan geçti. Canlandırma katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Program hoşaf dağıtımıyla son buldu.

Okul Müdürü Ali Turgut, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü doğasıyla ayrıca Afrin'de askerlerimiz bir zafer kazandılar. Şehitliğin, şahadetin anlamını yeniden vurgulamak, öğrencilerimizin dünyasına bu kavramı sokmak için böyle bir program organize ettik. Biz millet olarak bağımsızlığına, özgürlüğüne düşkün bir milletiz. Şahadet de bağımsızlığın olmazsa olmazı zaten. Yani Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman istila savaşı yapmamıştır. Bağımsızlığı için, ülkesi için, milleti için savaşmıştır. Biz burada bu değerler için ölen şehit olan askerlerimiz hatırasına saygı amacıyla şehitlik hadisesini yeniden gündeme sokabilmek için böyle bir program sunduk" dedi.

Bilgisayar öğretmeni Sema Karakaş, "Savaştaki ve dünyadaki her olaydaki kadın figürünü canlandırmak ayrıca gurur verdi. Umarım izleyicilere de bunu yaşatmışızdır. Amacımız küçük yaşta çoluk, çocuk demeden Çanakkale Savaşı'na giden askerlerimizin ruhunu yeniden canlandırmaktı" diye konuştu.

Öğrencilerden Kağan Şahin Değirmenci de böyle bir gösteride bulunduğu için gurur duyduğunu ve şehitleri de saygıyla andığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!