Öğrenciler Tarihi Öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Tarihi Öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 17:26

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BAŞLATTIĞI "ŞANLIURFA'YI TANIYALIM" PROJESİ KAPSAMINDA BOZOVALI ÖĞRENCİLER TARİHE TANIKLIK ETTİLER.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ’Şanlıurfa’yı Tanıyalım’ projesi kapsamında Bozovalı öğrenciler tarihe tanıklık etti.
12 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa’yı kapsamlı bir şekilde gezen öğrenciler, ilk defa arkeoloji, mozaik, mutfak, kent ve Müzik Müzesi’ni görmenin ve kentin tarihi derinliğini hissetmenin heyecanını yaşadılar.
Bozova Atatürk Orta Okulunda eğitim gören 60 öğrencinin yer aldığı tarih gezisinde öğrencileri yalnız bırakmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel miraslarını profesyonel rehberlerin anlatımıyla dinledi. Gezi sonrasında yaptığı açıklamada öğrencilerin birlikte keyifli zaman geçirecekleri bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, bu projeyle tarihini ve kültürel miraslarını tanıyan bilinçli bir gençlik yetişeceğini belirtti. Amaçlarının gençlerin kendi kültürlerine bağlılıklarını ve aidiyet duygularını geliştirmek olduğunu ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Geniş bir coğrafyaya sahip olan Şanlıurfa’mızda yer alan orta okul ve lise öğrencilerine şehrimizi tanıtmayı ve kültürel miraslarını öğrenmelerini sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak örnek bir çalışmaya imza attık. Dün İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol neticesinde Şanlıurfa’da öğrenim gören orta okul ve liselerdeki bütün öğrencilerimize Şanlıurfa’yı tanıtacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimiz olan gençlerimizi ve öğrencilerimizi önemsiyoruz. Öğrencilerin, Şanlıurfa’nın kültürel miraslarını tanımaları bizim için çok önemli. Bugün itibariyle çalışmalarımız başladı.Bu gün gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında Bozova’dan gelen öğrencilerimiz ilk kez Şanlıurfa Arkeoloji ve kent Müzesine geldi. Burada çocuklarımızı karşılayarak keyiflerine ortak olduk. Allah’ın izniyle yaptığımız proje ile bütün gençlerimizi kucaklayarak Şanlıurfa’yı gezdireceğiz. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Şanlıurfa’yı Tanıyalım’ projesi, Şanlıurfa’da öğrenim gören bütün öğrenciler için düzenlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!