Öğrenciler sergiyi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler sergiyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 11:59

İZMİR'deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 55 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilen IDE Uluslararası Resim ve Heykel Sergisi'ni, İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları öğrencileri ve öğretmenleri de ziyaret etti.

Haberin Devamı


Serginin konusu felsefede sanata estetik açıdan yaklaşım tarzı olarak belirlenirken,
sanatçılar bu konu kapsamında kendi özgün çalışmalarından oluşan 89 eseri İzmirlilerle buluşturdu. İzmir'de faaliyet gösteren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrenci ve öğretmenleri de sergiyi gezdi. Okulun görsel sanatlar öğretmeni Gülistan Banu Cel ve görsel sanatlar öğretmeni Seyhan Terzioğlu, toplam 18 sınıftan 350 öğrenci ile sergiyi ziyaret etti. Sergide eserleri yer alan sanatçılardan İlhan Dündar, Reyhan Abacıoğlu ve Ayten Mungan'la farklı günlerde sohbet de edildi. Serginin kuratörü Özer Ulukaya da öğrencileri bilgilendirdi. Serginin ikinci etabına geçmeden önce seramik ve cam sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Süreyya Oskay öğrencilerle derse girerek keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirdi.
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları 2014 yılında anaokulu ile eğitim yaşamına başladu, 2015 öğretim yılında ilkokul ve ortaokul, 2016 öğretim yılında da İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi eklenerek büyüdü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!