Öğrenciler, Çanakkale'ye uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, Çanakkaleye uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 14:59

Öğrenciler, Çanakkale'ye uğurlandı

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/GÜNEYSU(Rize),(DHA) - RİZE'nin Güneysu ilçesinde 50 öğrenci, kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Çanakkale gezisine gönderildi.

Öğrenciler için Çanakkale gezisi öncesi bir uğurlama tören düzenlendi. Törende konuşan Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, ilçede çok güzel bir kampanyanın başlatılmasının sevinci yaşadıklarını söyledi. Düzgün, "Bugün çocuklarımız vatanı uğruna şehit olmuş atalarının yanında ziyarete gidiyorlar. 250 bin şehit verdiğimiz, vatanı vatan yapan toprakları ziyaret edecekler. 1915 yılında yaşananları gözlerinde canlandıracaklar. Bu da öğrencilerimize devletimizin, bayrağımızın ve milletimizin ne kadar aziz ve kutsal olduğunu anlamalarını sağlayacak. Bu gezide emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. İlçemizde bu tarz organizasyonlar inşallah artarak devam edecek ve bilinçli, şuurlu, devletine bağlı bir genç nesil yetişecek" dedi.

'ÇANAKKALE RUHUNU ANLATTIK'

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan da, Çanakkale gezisini bir gelenek haline getirmek istediklerini kayderek "Lise 4 öğrencilerinin tamamı ve lise 3 öğrencilerinin bir kısmı bu geziye katıldı. Bunun yanında Kur'an kursu öğrencilerinden icazet alanları da programa dahil ettik. Arzumuz çocuklarımıza ecdadımızın nasıl bir vatan savunması yaptıklarını gösterebilmektir. Çanakkale ile ilgili bir kitabı da geziye katılan öğrencilerimize hediye ettik. Ayrıca Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş'ın katılımı ile gezi öncesi bir konferans düzenleyerek Çanakkale ruhunu öğrencilerimize anlattık" diye konuştu.

Törenin ardından öğrenci kafilesi Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!