Öğrenci ve kursiyerlere kanser tehdidi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve kursiyerlere kanser tehdidi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 13:32

Öğrenci ve kursiyerlere kanser tehdidi anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser ve jinekolojik kanserler konusunda Aile Destek Merkezi kursiyerleri ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik seminer düzenledi.

Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen seminerde konuşmacı olarak yer alan Medical Park Tarsus Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezin Saygı Özyurt, katılımcılara hastalıklara ilişkin bilgi verdi. Kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Alper Ata, kanser hücrelerini teröristlere benzeterek, "Tıpkı teröristler gibi bölücüdürler ve kontrolsüz çoğalırlar, hareket ederler ve gittikleri yerlere yerleşirler. Maalesef kanser hücreleri ölümsüzdür. Birçok kanser türünde tedaviye zamanında başlandığında iyileşme oranı çok yüksektir. Doğru beslenmek, hareket etmek, verimli ve yeterince uyumak, sigara ve içkiden uzak durmak, güneşten korunmak, rahim ağzında ve karaciğerde iltihap yapan virüslere karşı aşıları düzenli olarak yaptırmak kanserden korunmanın yollarıdır" dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezin Saygı Özyurt ise, jinekolojik kanserlerin belirti vermeden ilerleyebileceğine dikkat çekerek, "Rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve vulva kanseri, kinekolojik kanser türleridir. Erken teşhis için smear testi, rahim ultrasonu, HPV testi, mamografi ve meme USG işlemleri yapılabilir. Erken tanı sizi hayata bağlar" diye konuştu.

Soru cevap bölümünün ardından İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, Ata ve Özyurt'a teşekkür etti.

MERSİN/ DHA
İM (AŞ/YB) (16.04.2016, FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!