Öğenciler, Seçecekleri Üniversiteleri Tanıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğenciler, Seçecekleri Üniversiteleri Tanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 11:42

BAĞCILAR BELEDİYESİ İLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ, “ÜNİVERSİTEMİ TANIYORUM” ADLI PROJE KAPSAMINDA ÜNİVERSİTELERE GÜNLÜK GEZİLER DÜZENLENİYOR. ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANMAK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE DERS ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER, DÜZENLENEN BU SOSYAL GEZİLER SIRASINDA ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNİ ZİYARET EDİYOR.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin tercihlerini kolayca yapabilmesi amacıyla düzenlenen “Üniversitemi Seçiyorum” projesi amacına uygun şekilde devam ediyor. İstanbul’daki üniversite kampüslerini ziyaret eden öğrenciler, rehberler eşliğinde derslik ve sosyal tesislerle ilgili bilgi alıyorlar.
Üniversite tercihinde zorluk yaşayan lise son sınıf öğrencilerinin bilgi ve düşünce sahibi olabilmesi amacıyla düzenlenen “Üniversitemi Seçiyorum” projesi ilgi görüyor. Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, “Üniversitemi Tanıyorum” adlı proje kapsamında üniversitelere günlük geziler düzenleniyor. Eğitim ve öğretimlerinin en önemli safhası olan üniversite sınavını kazanmak için yoğun şekilde ders çalışan öğrenciler, düzenlenen bu sosyal geziler sırasında üniversite kampüslerini ziyaret ediyorlar. Rehberler eşliğinde gerçekleşen bu ziyaretler sırasında öğrenciler, sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını gezme imkanı buluyorlar. Rehberler, ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkanlarıyla ilgili bilgi veriyorlar. Bu geziler sonucunda öğrenciler üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteye tercih yapacakları konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere sahip oluyorlar.
“HER GÜN 4 OTOBÜS İLE 180 ÖĞRENCİYİ ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE GÖTÜRÜYORUZ”
Her gün dört otobüs ile 180 öğrenciyi üniversite kampüslerine götürdüklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’daki tüm okullarımızda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize üniversiteleri tanıtıyoruz. Onların gelecekteki yaşamlarını şekillendirecek olan tercih konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. 11 Mart 2015 tarihine kadar devam edecek programlarımıza katılan öğrencilerimiz üniversiteleri tanıyor, derslere giriyor ve bilgi sahibi oluyor. Böylece üniversite sınavı sonrasında da hangi üniversiteyi tercih edeceğine kolayca karar verebiliyor” diye konuştu.
1992 yılında Bağcılar’da 16 devlet okulu olduğunu ancak şimdi ise 96’sı devlet okulu olmak üzere 116 okulda 200 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Çağırıcı, “Kemerburgaz Üniversitesi’nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi’ni de hizmete açtık. Üçüncü üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları da devam ediyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!