Ogan Tarhan: Yıldız adayları

Güncelleme Tarihi:

Ogan Tarhan: Yıldız adayları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Ogan TARHAN

DÜNYA Gençler Şampiyonası Arjantin'de devam ediyor. Türkiye'de futbol meraklılarının izleyemediği turnuvada dünya futbolunun gelecekdeki yıldızları da vitrine çıktı. Benim özelliklikle belirtmek istediğim birkaç isim var. Brezilya'nın Guarani takımında oynayan Paraguaylı santrfor Julio Gonzalez. Ligindeki performansını Arjantin'de de sürdürüyor. Fransa Genç Milli Takımı ve Auxerre'in golcüsü Djıbrıl Cısse. Avrupa'da geleceğin büyük yıldızlarından biri olacak. Kosta Rikalı forvet Winston Parks ve Newcastle'in 3 milyon sterlin önerdiği Hollandalı savunma oyuncusu Mendes Da Silva.

Futbolun efsaneleri

Pele, Garrıncha için; Beckenbauer De Gerd Müller için aynı kelimeleri kullanmıştı.

‘‘O OLMASAYDI BAŞARAMAZDIK!’’

Tükürükçü tartışması!

Futbolcular tükürmeden veya maç izleyen herkesin bildiği şekilde burunlarını silmeden 90 dakikayı tamamlayabilir mi? İşte Almanya bu konuyu tartışıyor.. Kaıserslauternli Marıo Basler, ‘‘Tüküren oyuncu cezalandırılsın’’ şeklindeki düşünceye sert tepki gösterirken,‘‘Oynadığımız oyun futbol, yanımızda bir paket mendil taşıyacak halimiz yok’’ dedi.

Saha içinde tüküren futbolcu görüntüsünün çocuklara olumsuz örnek teşkil ettiğini savunanların sayısı da az değil. Hakemler Birliği Başkanı Volker Roht, ‘‘Kimse bana fizyolojik bir gereksinim olduğunu söylemesin. Hakemler de 90 dakika koşuyor ama hiç bir hakemin tükürdüğünü veya burnunu sildiğini gördünüz mü? Yetiştirme tarzı ile ilgili bir sorun’’ derken bu konuda bir yaptırım uygulamanın çok zor olduğunu kabul ediyor...

YARISI BİZİM

Roma'nın Serie A'da şampiyonluğa ulaşmasında en büyük pay sahiplerinden biriydi Crıstıano Zanetti. 2 sene önce Luigi Dı Bıagıo'yu İnter'e veren Roma, aldığı yüksek bonservis bedelenin yanısıra futbolda nadir görülen bir de talepte bulunmuştu. Zanetti'nin kontratının yüzde 50'sini almak isteyen Roma'ya İnter de olumlu yanıt vermiş ancak o dönem yapılan anlaşmaya bir de madde koydurmuştu. ‘‘2 sezon sonunda istersek bize geri dönecek’’. Zanetti, Roma'nın şampiyon kadrosunda yıldızlaşınca İnter de hakkı kullanmaya karar verdi. Fabio Capello'nun bu gelişme karşısında sinirinden ne yapacağını şaşırdığı söyleniyor....

Ya imzala ya git!

Liİverpoll, 2 sene önce Bosman kurallarından nasibini alan ilk kulüplerden biriydi. 13 milyon sterlin değer biçilen Steve Mcmanaman'ı bir kuruş alamadan Real Madrid'e kaptırmışlardı. Tabii ki sütten ağzı yanan yoğurdu da üfleyerek yiyecek. Teknik direktör Gerard Houllıer, geçen hafta verdiği demeçte 2 sene sonra sözleşmeleri sona eren yıldız futbolcuları Michael Owen ve Robbıe Fowler'ı uyardı. Uzun vadeli düşünmesi gerektiğini belirten Houllıer, Owen ve Fowler'i gelecek ay içinde yeni sözleşme imzalamadıkları takdirde satış listesine koyacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!