Ogan Tarhan: Kallon

Güncelleme Tarihi:

Ogan Tarhan: Kallon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Ogan TARHAN
Haberin Devamı

G.Saray'ın transferini düşündüğü Muhammed Kallon İtalya'da el üstünde tutulan bir futbolcu. 1979 doğumlu olan Kallon, İsviçre'nin Lugano takımında 2 sene yer aldıktan sonra İtalya liginde ilk maçını henüz 18 yaşındayken Bologna formasıyla oynamıştı. Aynı sezon içinde 2.Lig'de Genoa formasıyla 10 gol atan Sierre Leone'li futbolcu bir yıl sonra Caglıarı'ye kiralandı. Caglıarı'de 6 gol atan Kallon takımının Serıe A'da kalmasında önemli rol oynadı. Büyük çıkışını geçen sezon Reggina formasıyla yapan ve 11 golüyle Reggına'nın da ligde kalmasını sağlayan Muhammed Kallon, Vıcenza takımında şu ana kadar sergilediği futbolla dikkat çekiyor. Bonservisi İnter'de olan Kallon, şu ana kadar hep küme düşmemeye oynayan takımlarda yer aldı ve başarılı oldu. Fiziği ve süratiyle Patrıck Kluıvert'a benzetilen Kallon geleceğin yıldızlarından biri olarak gösteriliyor.

TALİHSİZ DEMEÇLER

‘‘Bir kupa maçında rakibinizden bir gol fazlasını atmak her zaman yeterlidir’’ Cesare Maldini

‘‘Ben Davıd Gınola için ligin en iyi kanat oyuncusu demedim ama şunu söyleyebilirim ki ondan daha iyisi yok.’’ Ron Atkınson

Milan’a bir bakın

Drazen Brncıc, Luca Saudatı ve Muhammed Alıyu... Milan'ın bu sezon içinde diğer takımlara kiralandığı genç ve yetenekli oyuncular.. Kırmızı -Siyahlı ekibin kadrosu gelecek sezon için büyük ölçüde değişecek. İbrahim Ba, Leonardo, Chamot, Bierhoff ve Guly ayrılması muhtemel oyuncular. Her sene 10-15 futbolcu alan Milan yeni sezona teknik direktör olarak Fatih Terim'le girebilir. Gidecekler ve kiralanacaklar konusunda kararı belkide Fatih Terim verecek. Yurt dışında yabancı futbolcu arayan kulüpler için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?

HAT TRICK NE DEMEK

Türk futbolunda da sık sık karşılaştığımız bir ifade Hat-Trıck... Bu tabirin geçmişi ile ilgili çeşitli açıklamalar var. Kimileri sihirbazın şapkasından çıkardığı tavşana, kimileri de seyircilerin şapkalarını saklamasından doğduğunu söylüyor... İngilizlerse kaynak olarak çok sevdikleri Kriket sporunu gösteriyor...

Kriket'te ‘‘Wicket’’ adı verilen sayıyı üst üste 3 topta gerçekleştirilen atıcıya bir şapka hediye edilirmiş. Futbolda Hat-Trick ifadesi ise aslında 3 gölü ard arda atana futbolcu için kullanılırdı. Bu 3 gol arasında başka gol olduğu zaman Hat-Trick denmezdi. Ancak günümüzde bir maç içinde 3 gole ulaşan her oyuncu için ‘‘Hat-Trick yaptı’’ ifadesi kullanılıyor. Adada 2 gol için de Türkçe'de bağ veşa diş teli anlamına gelen ‘‘Brage’’ kelimesi kullanıyor.

Yedeklere dikkat

Bayern Münih, 1974-75 ve 76 yıllarında Franz Beckenbauer önderliğinde 3 kez üst üste Avrupa Şampiyonu olmuştu.. Ancak Bayern en büyük kupayı 1976'dan bu yana kazanamıyor. 1987'de finale Avusturya'nın başkenti Viyana ev sahipliği yapmıştı. Bayern ilk devreyi Ludwıg Kögl'ın golüyle 1-0 önde kapanmıştı, 2. yarı da da uzun süre bu skoru korumuştu. Herkes Bayern kupayı alacak diye düşünürken İnter'den alınan Brezilya'lı Juary oyuna girdi. Juary, önce Rabah Madjer'in jenerik olan unutulmaz topuk golünün pasını verdi. Daha sonra galibiyet golünü kendisi atarak kupayı Porto'ya getirdi.

Bayern aynı düş kırıklığını 2 sene önce Barcelona'da yaşadı. Basler'in golüyle ilk yarıyı 1-0 bitmiş, uzatma anları oynanırken yine iki yedek Sherıngham ve Solskjaer'in golleriyle kaybetmişti Almanya Şampiyonu. Şimdi yine finaldeler ve bu kez rakip Valencıa. Valencıa'nın yıldızları 23 Mayıs akşamı Milano'da sahaya çıkacak ama Bayernliler ve teknik direktör Ottmar Hitzfeld'in gözleri büyük olasılıkla yedek kulübesinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!