Ödüller buhar oldu

GSGM, Dünya Şampiyonu Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı ile bronz madalya kazanan Selma Yağcı ve Nurcan Çarkcı için Boks Federasyonu’na 500 bin lira ödül parası gönderdi. Federasyon başkanı Doğaneli ek bütçeyi almadığını söyledi.

SON aylarda sıkça GSGM Teftiş Kurulu’nca soruşturma açılan, dosyaları tahkim kuruluna gönderilen Boks Federasyonu’nda bir skandal daha patladı.

Çin’de düzenlenen Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı ile bronz madalya kazanan Selma Yağcı ve Nurcan Çarkcı için GSGM’nce Boks Federasyonu’na verilen 500 bin lira ödül parasının dağıtılmadığı ortaya çıktı ve profesyonel boksta kullanıldığı iddia edildi.

Ek bütçe çıkardık

GSGMüdürü Yunus Akgül olayı doğrulayarak şunları söyledi: "Sayın Mehmet Atalay genel müdürlüğü döneminde ödül yönetmeliğinden yararlanamayan bayan boksörlere Dünya Şampiyonası öncesi kamplarında ödül sözü vermişti. Bayan boksörlerimiz Dünya Şampiyonası’nda başarılı olunca Sayın Atalay bana ödülü hangi şartlarda verebileceğimizi sordu. Ben de kendilerine bu parayı Boks Federasyonu’na bir ek bütçe olarak verip, sporculara dağıtılabileceğini söyledim.

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli’ye 500 bin liralık bu ödül parasını bu yöntemle verebileceğimizi yönetmeliklerinin de buna uygun madde olup olmadığını sorduk. Başkan Doğaneli de bize, federasyona ek bütçe ile verilecek bu parayı dağıtabileceklerini hiçbir sorun olmayacağını söyledi. Kendisinin bu sözleri üzerine biz de genel müdürlükten 500 bin lirayı bayan boksörlere ödül olarak dağıtılması için Boks Federasyonu’na ek bütçe olarak verdik. Ancak daha bu paranın dağıtılıp, dağıtılmadığını sorduğumuzda Caner Doğaneli bize bu parayı dağıtmak için yönetmelikte böyle bir madde olmadığını söyleyip o parayı başka etkinliklerde kullandıklarını söyledi."

Başbakan’dan yardım istedi

Akgül’ün bu açıklamasına karşılık, Doğaneli, GSGM’den ödül için tek kuruş ek bütçe almadıklarını belirterek, "Şu ana kadar bana bütçemin dışında tek kuruş para verilmediği gibi 2008 yılında bana taahhüt edilen Genel Müdürlük ve İddaa’dan aktarılacak paralardan daha aşağıda para aldım. Bana daha önce verdikleri bütçenin içinden ödül parasını ver dediler. Ben de kendilerine benim bütçem o yılın aktiviteleri için verilmişti. Şayet bu paradan ödülleri vermem halinde etkinlik yapamayacağımı söyledim" dedi.

Tatar, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’a açık bir mektup yazarak yardım isterken, "Ödül sözünü aldıktan 7 ay geçti,söz verilen ödül paramızı alamadık. Genel Müdürlük ile federasyon arasında pinpon topu olduk. Bir başka ülkenin forması ile mi dövüşmemiz isteniyor" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları