Ödül yağmuru

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Geçen hafta, HÜRRİYET'in tarihine ödüller haftası olarak geçti.Nokta Dergisi'nin geleneksel ödül gecesinde, Türk basınının amiral gemisi Hürriyet ödül zirvesindeydi. Elli yıllık yayın yaşamında çizgisinden taviz vermeyen Hürriyet, 50 Yılın Gazetesi seçildi.

Geçen hafta köşemizde kısaca sözünü etmiştik. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan ankette, ‘‘En çok okunan gazete Hürriyet’’ sonucu çıkmıştı.

Gene aynı anketin sonucu, Hürriyet'e bir ödül daha getiriyordu.

Emin Çölaşan, ‘‘En çok okunan köşe yazarı’’ seçilmişti.

Marmara Üniversitesi'nin Zirvedekiler '98 ödüllerinden üçünü Hürriyet kazandı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri arasında yapılan anketle belirlenen ödüllerde ise Emin Çölaşan, en iyi araştırma, inceleme yazısı ile köşe yazısı dallarında iki ödülün sahibi oldu.

Aldığı üç ödülle haftanın ödül rekortmeni, Emin Çölaşan'dı.

Kanal D Genel Yayın Koordinatörü ve Arena Genel Yönetmeni, her pazar yazılarını Hürriyet'te de okuduğunuz Uğur Dündar da, Arena programıyla ödül aldı.

Ayşe Arman da haber-röportajda birinci oldu.

Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinin öğrencilerinin yaptıkları seçimin bir başka anlamı var. Gençlerin tercihi, Hürriyet'in en genç gazete olduğu sonucunu da getiriyor.

Hürriyet ilk sayısından itibaren yeniliklerin, değişimlerin öncüsü olmuştur. Gerçekten her kuşağın gazetesidir. Bu nedenle her zaman genç kuşağın tercih ettiği bir gazete olmuştur.

Genç nüfusun ağırlıklı olduğu ülkemizde gençler tarafından tercih edilmek, bize yarınlar açısından güven veriyor, umutlarımızı artırıyor.

Onun için de bu ödüller bizi çok sevindirmiştir.

Biz yarını gençlerin yönlendireceğine inanan, cumhuriyeti savunan bir gazeteyiz. Anket sonuçları da doğru yolda yürüdüğümüzün ispatı ve kanıtıdır.

Ödül alan arkadaşları kutluyoruz, bize ödül veren gençlere teşekkürlerimizi, sevgilerimizi sunarız.

Mutlu haftalar dileğiyle.













Yazarın Tüm Yazıları