Odalar adliyede ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Odalar adliyede ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:13

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankapark projesi ile ilgili olarak ‘kendisi hakkında suç uydurup, iftira attıkları ve Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini engelledikleri’ gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası yetkilileri dün Adliye’de ifade verdi.

Haberin Devamı

Gökçek’in suç duyurusunda bulunduğu Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası yetkilileri geçtiğimiz perşembe günü konu ile olarak savcılığa ifade verdiği için dün Adliye’ye gelmedi. Oda yetkilileri savcılıkta ifade verdikten sonra basın açıklaması yaptı.

‘SUÇ DUYURUMUZA MİSİLLEME YAPTI’

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Gökçek’in suç duyurusunu misilleme olarak değerlendirerek, “Melih Gökçek bir hukuki işlemi kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle yorumlayarak hakkımızda suç duyurusunda bulundu. Artık hukuka da sığınamaz vaziyete geldik. Sokakta terörist, hukuka sığındığımızda iftiracı durumuna geldik” dedi.

‘KARARLARI VE HUKUKU TANIMIYOR’

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Gökçek’in suç duyurusunu trajikomik olarak nitelendirerek, “Kente karşı sürekli suç işleyen bir belediye başkanı plan kararlarını ve hukuku tanımıyor. Yargıya başvurduğumuzda da ‘bana suç atıyorlar’ diyerek tekrar yargıya başvuruyor. Bizim daha önemli işlerimiz varken bugün, bu saçma şey için buradayız” diye konuştu.

‘YÜREĞİ VARSA İFADE VERSİN’

Haberin Devamı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu ise, Gökçek’in eleştirilere tahammülü olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Bizler Gökçek’in sevdiği oyuncakları sevmek, onun severek bindiği oyuncaklara da binmek zorunda değiliz. Kendisine dair bizim de suç duyurumuz var. Gerçekten de yüreği varsa suç duyurusuna dair savcılara ifade verebilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!