Obeziteye karşı sağlıklı yaşam şenliği

Güncelleme Tarihi:

Obeziteye karşı sağlıklı yaşam şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 15:05

Obeziteyi önlemek ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek isteyen Sağlık Bakanlığı, Sağlıklı Yaşam Şenliği’nin ikincisini Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirdi. Etkinlikte yarışan katılımcılara bisiklet hediye edildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşamın teşviki amacıyla düzenlediği Sağlıklı Yaşam Şenliği’nin ikincisi Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirildi. Temsili on bin adım yürüyüşü ile başlayan şenlikte uzmanlar sağlıklı beslenme ve sporun önemi konusunda bilgilendirme yaptı. Katılımcıların tansiyon, şeker, vücut kitle indeksleri, boy ve kiloları ölçüldü, daha sağlıklı olabilmeleri için önerilerde bulunuldu. Sağlıklı, pratik yiyecekler standında uzmanlar, annelere uygulamalı olarak sağlıklı atıştırmalık tarifleri verdi.

BELEDİYELER DUYARLI OLMALI

Çeşitli yarışlarda mücadele eden katılımcılardan başarılı olanlara bisiklet hediye edildi. Bisiklet kazanan Galip Serhan Zingin, şenliğin hem büyükler hem çocuklar için sağlıklı yaşam bilinci oluşturduğunu söyledi. Şehirlerde bisiklet yoluna ihtiyaç olduğunu belirten katılımcı Murat Asker, belediyelerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

BAKMADAN GEÇME!