Obezite Yaz Okulu Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Obezite Yaz Okulu Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 17:16

PROF. DR. SULTAN AYDOĞDU

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın, Tebebaşı Belediyesi ve Yunusemre Lions Kulübü işbirliği ile düzenlediği ve Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’nde 18 gün devam eden “Obezite Yaz Okulu”, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda düzenlenen kapanış ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi.
Toplantıda konuşan ESOGÜ Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, Obezite Yaz Okulu süresince çocuklar ve annelerinin obezitenin ne olduğunu, önemini, tedavisini ve korunma yollarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydoğdu, Obezite Yaz Okulu’nun başarı kriterinin sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirebilmek ve hayata yeterli aktiviteyi sokabilmek olduğunu ifade etti. Obezite Yaz Okulu’na katılan çocuk ve annelerin bundan sonra kendi çevrelerini obezite hakkında bilgilendirmelerinin taşıdığı öneme de dikkat çeken Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, bundan sonra her katılımcının bir “Obezite Okulu” gibi davranarak çevresindekileri eğitmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, Obezite Yaz Okulu’nun bir ekip çalışmasıyla mümkün olduğunu belirterek ekibi oluşturan tüm çalışanlara teşekkür ederken; ESOGÜ Rektörlüğü, Tebebaşı Belediyesi ve Yunusemre Lions Kulübü’ne de destekleri için şükranlarını sundu.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ise, üniversite olarak düzenlenen bu etkinlik aracılığıyla dünyanın en büyük sağlık sorunlarından birine eğilme fırsatı bulduklarını ve küçük de olsa bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Obezite Yaz Okulu’na katılan çocuklar ve ailelerinin de cesaret gösterdiklerini belirtti ve kendilerini kutladı.
Etkinlik katılım belgelerinin verilmesi ve sonrasında katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaştıkları bölümle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!