O kremler gençleştirmiyor

Gençleştirdiği veya yaşlanmayı durdurduğu iddia edilen kozmetik kremlere verdiğiniz parayı tuvalete atıp sifonu çekseniz daha iyi. Sizi kandırıyorlar, haberiniz olsun.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre ilk evliliklerinde erkekler, aynı yaşlarda oldukları kadınları eş olarak tercih ediyorlar.
30’larına geldiklerinde ise daha genç kadınlara merak salmaya başlıyorlar. Eğer ikinci bir evlilik yaparlarsa, seçtikleri kadınlar kendilerinden ortalama beş yaş küçük oluyor.
Hadi, üçüncü kez evlendiler diyelim, istatistiklere göre bu durumda erkek ve kadın arasındaki yaş farkı 8’e çıkıyor.
Ruh bilimciler bunu çeşitli nedenlere bağlıyor.
Erkek kendi gençliğine özlem duyuyor olabilir.
Kontrol eden, ilişkideki dominant kişi olmak isteyebilir.
Ancak burada da ağır basan neden pek çoklarına göre şu: Genç ya da en azından genç görünen bir kadınla evlenmek bir erkeğin doğurganlığının zirvesinde bir kadınla çiftleşme isteğinin bir yansıması.
Kadınlar sabaha kadar kendileri için güzelleştiklerini söylesinler. Ya da kadınların diğer kadınlara nispet için güzelleştiği söylensin...
Doğruluk payı vardır mutlaka ama su götürmez gerçek şu ki... Kadınlar erkeklerin arzusuna cevap vermeye çalışıyor.
Erkekler genç kadınları beğendiği için kadınlar uzun yıllardır o gençlik iksirinin arayışında.
Bu iksirin parfümerilerde veya mağazaların kozmetik reyonlarında şişelere, kaplara doldurulduğunu sanıyorlar ve bunlara tonla para döküyorlar.
Güzellik endüstrisi kadınların bu zaafını mükemmel şekilde fırsata çeviriyor, her gün gençleştirdiği veya yaşlanmayı durdurduğu iddia edilen yeni ürünlerini piyasaya sürüyor.
Size kötü bir haberim var: Bunların hepsi palavra.
Geçtiğimiz günlerde bilim adamları kırışıklıkları düzleştirdiği ve cildi düzelttiği söylenen kollajenli pahalı kremlerin hiçbir işe yaramadığını açıkladı.
Diyorlar ki “Kollajen molekülleri o kadar büyük ki çok azı cilde nüfuz ediyor.” Yani bu kremler cildi silene veya yıkayana kadar üzerinde öyle oturuyorlar sadece.
Bu şu demek: Bu kremlere harcadığınız parayı tuvalete atıp sifonu çekseniz aynı şey.

Haberin Devamı

Yşe yarayanlar ilaç statüsündekiler

Dermatolog Prof. Dr. Rana Anadolu, cilde dıştan sürülen maddelerin etkili olanlarının sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söylüyor.
Anadolu, “Etkili olanların başında retionik asit geliyor” diyor; “Dıştan kullanıldığında anti aging etkiye sahip tek madde.”
Biz işe yarayan içeriğe sahip ürünleri parfümerilerden satın alamıyoruz çünkü gerçekten etkili olan konsantrasyonlar sadece “ilaç” olarak reçeteyle satılıyor. Anadolu, kimi antioksidanların ve meyve asitlerinin de yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğunu söylüyor ama bunların konsantrasyonlardaki miktarının belirleyici olduğunun altını çiziyor. Üstünde durulması gereken bir nokta daha: “Bir rafta aylarca bekleyen anti aging maddenin etkinliği de azalıyor veya yok oluyor.”
Anadolu, kozmetik kremleri deriyi nemlendirdikleri için ancak ince kırışıklıkları açtığını söylüyor.
Estetik cerrah Onur Erol da aynı fikirde: “Kozmetik krem ancak cilt bakımında kullanılır. Paranızı boşa harcamayın.”
Gençleşmek istiyorsanız ya bir dermatoloğa gidip ilaç statüsündeki kremleri almak için reçete yazdıracaksınız ya da bir estetik cerrahın yolunu tutacaksınız, başka yolu yok.

Moda meraklıları kaçırmasın

Haberin Devamı

Tanıdığım, modayı en yakından izleyen isimlerden Sabah yazarı ve Trendometre adlı internet sitesinin yaratıcısı Yaprak Aras 29 Ocak’ta Ystanbul Moda Akademisi’nde Modanın Yeni Yüzü: Sosyal Medya adlı bir workshop düzenleyecek.
Moda ve sosyal medya nasıl bir araya geliyor, tasarımcılar ve markalar için doğru sosyal platformlar neler, online alışverişteki yeni eğilimler hangileri gibi soruların yanıt bulacağı workshop’ta modanın geleceğine dair ipuçlarını bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları