O gün geldi

Güncelleme Tarihi:

O gün geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 15:03

Günler öncesinden şölen hazırlıklarına başlayan sarı-lacivertli taraftarlar, yüzlerce otobüsle Kayseri’ye akın ediyor. Ankara’ya gönderilen tüm biletler tükenirken, kalanların satışı bugün stat gişelerinden devam edecek.

Haberin Devamı

Ankaragücü; uzun, yorucu ve yıpratıcı yolculuğunun sonunda, en büyük ödülü almak için artık saatleri sayıyor. İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grubun 66 puanlı lideri sarı-lacivertliler, ligin 33. haftasında bugün kazanması halinde şampiyonluğu ilen edeceği Kayseri Erciyes maçına çıkıyor. En yakın rakibi Gümüşhanespor’un 4 puan önünde, son iki haftaya giren Başkent temsilcisi, ligden haftalar önce düşen ve prestij mücadelesi veren rakibi karşısında, büyük özleme son verme amacında.
Yaşadığı ekonomik ve idari sorunlar nedeni ile önce Süper Ligden, ardından da TFF Birinci Liginden düşen ve son 4 sezondur, İkinci Futbol Liginde mücadele veren sarı-lacivertliler, 32 haftası geride kalan zorlu maratonda, artık son metreleri koşuyor. Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadı’nda saat 15.30’da başlayacak müsabakayı, Burak Taşkınsoy yönetecek.

Haberin Devamı

30 BİNE YAKIN TARAFTAR BEKLENİYOR

Sezon başında, Ankaragücü’nün cezası nedeni ile takımla ancak 11. haftadaki maçta buluşan sarı-lacivertli taraftarlar, özellikle Gümüşhane maçında alınan yenilginin ardından, takıma inanılmaz bir destek vermeye başlamıştı. Ankara’da oynanan son 4 maçta tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, tarihi ana tanıklık etmek için Kayseri Erciyes maçına akın ediyor. 33 bin kişilik statta, 30 bine yakın Ankaragücü taraftarının olması bekleniyor.
Başta Ankara BŞB olmak üzere, ilçe belediyeleri, Kayseri’ye gidecek taraftarlar için otobüs tahsis ederken, bu sayının 200’ü aştığı belirtildi. Ankaragücü yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada Kayseri Erciyes yönetimi tarafından ilk etapta 15 bin bilet gönderileceğini duyurmuştu, ikinci açıklamada ise stadın Doğu alt ve Kuzey alt tribün biletlerinin de, Başkent’e ulaştırıldığı bilgisi verildi.

COŞKUYU HEP BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, maça hazır olduklarını ve kazanma adına sahada yapılması gerekenleri yerine getireceklerini söyledi. Sezon boyunca yanlarında olan taraftara, özel bir günde özel bir hediye sunmak istediklerini belirten Taşdemir, “Bayram gününde Ankaragüü de ayrı bir bayram yaşayacak. Yönetim, teknik ekip, oyuncular ve futbolcular için unutulmaz bir gün olacak” diye konuştu.
Taşdemir, şampiyonluk coşkusunu, taraftar konvoyu ile birlikte Ankara’ya kadar taşımak istediklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

EN SON KUPA ZAFERİ 1981’DE

Ankaragücü en son 1981 yılında Türkiye Kupası ve Devlet Başkanlığı Kupası zaferleri yaşadı. Sarı-lacivertliler, bugün şampiyon olursa, uzun bir aradan sonra kupa sevinci yaşayacak.
Sarı-lacivertli ekibin başarı tablosu şöyle:
Türkiye Kupası Şampiyonluğu (2): 1972, 1981
Türkiye Kupasında, 1973, 1982 ve 1991’de final oynayıp kaybetti.
Devlet Başkanlığı Kupası Şampiyonluğu: 1981
2. Lig Şampiyonluğu (2): 1969, 1977
Türkiye Futbol Şampiyonası Şampiyonluğu (1): 1949
Ankara Futbol Ligi Şampiyonluğu (5): 1935–36, 1936–37, 1951–52, 1955–56, 1956–57

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!