O gördüğün ’cool kadın’ değildi Ajda

Cuma gecesi Maslak’taki TİM’deyiz. Ajda Pekkan çıkacak az sonra sahneye, beklemedeyiz.

Derken gecikmeli olarak açılıyor perde ve Ajda gece boyunca gözümü alamadığım o uzun kırmızı çizmeleriyle arz-ı endam ediyor (Neydi o çizmelerin gösterişi yahu, hálá rüyalarıma giriyor). Ve yeni şarkılarından birini patlatıyor hemen: Cool Kadın.

Sözleri Sezen Aksu’ya ait olduğu hemen belli olan şarkı, önümüzdeki ayların yeni dans hitlerinden, şimdiden söylemeli. Ve galiba Sezen şarkının sözlerini Ajda’yı düşünerek yazdı. "O gördüğün cool kadın değildim" deniyor mesela sözlerde, bir de gayet dobra "Yıllar bana da ihanet ediyor"...

Aslında sadece bu şarkı değil, yine Sezen’in yazdığı "Vitrin"in sözleri de Ajda’nın iç dünyasını dillendiriyor sanki: "Kalbimi vereceğim aslımı görenlere / Vitrinime değil, iklimime gelenlere."

Açık sözlü bu yeni şarkılara Ajda’nın sahnedeki doğal dobralığı da eşlik ediyor. Ki ben kendisini sahnede ilk kez bu kadar çok konuşup espri yaparken gördüm. Nitekim sanki konser değil, Ajda’nın Kanal D şovlarından birini izler gibiydik.

Altını çizmeli tabii, programdaki halinden daha rahattı Ajda. O yıllardır üzerine yapışmış "cool kadın" hiç değildi. Mesela bir iki kere hata yaptı, dönüp seyirciye "Olur böyle salaklıklar" dedi. Kendisiyle bol bol dalga geçti, itiraflarda bulundu: "Sevgilimi hiç kıskanmam, ama kalemimi kıskanırım ben." Perde kapandığı halde "gitmek istemiyorum" deyip çocuk gibi şımardı ve perdelere filan dolandı (bir görevli gelip çıkardı perde yumağından).

Ara verildiğinde Ayşegül Aldinç’e bile sordum, "Ajda Pekkan hep böyle miydi yoksa biz mi kaçırdık deli dolu hallerini" diye.

Bu arada konser "sazdan caza" yelpazesini genişlettikçe genişletti. Carole King’in "It’s Too Late" klasiğinden tutun da "Seher Yıldızı" türküsüne, oradan sanat müziğine, yetmedi bir de Teoman’la yapılan "Palavra" ve "Uykusuz Her Gece" düetine kadar her müzik türüne girip çıktı Pekkan.

Bir tek sanat müziğinde sıkıldım ben, fazla ağır geldi o saatte. Diğerleri, özellikle Teoman’lı bölüm şahaneydi. Anlamadığım esas mesele ise Ajda’nın Murat-Beril Saygı çiftine atıfta bulunarak bahsettiği "ekmek tarifi"ydi. "Nedir bu gizemli tarif?" diye herkes birbirine bakındı.

Sonuçta o geceki "çizmeli Ajda" başka bir yüzünü gösterdi fanlarına, orası bir gerçek.

Ajda yakında Burhan Öçal’la

Pekkan cephesinde yenilikler bitmiyor. İşte onlardan biri daha: 10 Şubat’ta yapılacak "Bella Solida Brillante" adlı özel partide Ajda Pekkan ve Burhan Öçal beraber sahne alacak. herkesin davetiye kapma peşine düştüğü bu özel partinin tasarımcısı bile havalı: İtalyan Daniele Zambelli. Ünlü tasarımcının parti mekanını tüllerle, ışık oyunlarıyla filan, bir nevi uzay gemisi hissiyatına büründüreceği konseptler ötesi gecede, bakalım Ajda hangi çizmesini giyecek?

KONSERLE ALAKASIZ KUŞ GRİBİ NOTU: Hemen benim sıramda oturan Nebahat Çehre konserin ortasında apar topar kalkınca dayanamayıp sordum, "Nereye gidiyorsunuz?" diye. Ki kendisini tanımam, etmem. Hayli telaşlı, "Bir arkadaşım tavuk yemiş ve fenalaşmış. Kuş gribinden şüpheleniyoruz" deyip gitti Nebahat Çehre.

ŞEHİR ATLASI

n Travesti kulübündeki erkek şarkıcı

Bana kalırsa enteresan değil, çünkü öyle çok ünlü isim gidiyor ki gecenin bir yarısından sonra travesti ya da gay kulüplere eğlenmek için. Galiba oralarda rahatça dağıtmak mümkün olduğundan.

En son işte Cengiz İmren kız arkadaşlarıyla gitmiş Tarlabaşı’ndaki No Name adlı travesti kulübüne.

n NOT: Travesti kulüp denince, insanın aklına karanlık bir yermiş gibi geliyor, ama buranın gayet rengarenk bir dekorasyonu var. Bir de tabii çalışanların hepsi travesti ve çok misafirperverler.
Yazarın Tüm Yazıları