Nurten Erk: Garanti belgeli ve kullanma kılavuzlu Millenium konutu

Nurten ERK
Haberin Devamı

Yüksel Yapı Yatırım'ın İstanbul Levent'te inşa ettiği Metrocity Millenium kulelerindeki konut bölümleri, ‘‘kullanma kılavuzu ve garanti belgeli’’ satılacak. Fiyatı 290 bin dolarla 1 milyon dolar arasında değişen konutlarda kullanılan tüm ürünlerin garanti belgeleri alıcıya sunulacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDE giderek zorlaşan yaşam şartları insanları değişik alternatifler aramaya zorluyor. İstanbul Levent'te şehirden ayrılmak istemeyenler için kurulan Metrocity Millenium, 27 katlı iki kulesinde yaşamak isteyenlere ‘‘kullanma kılavuzu’’ ile birlikte satılıyor. Kulelerde yaşam Mart 2001'de başlayacak.

Yüksel Yapı Yatırım Genel Müdürü İrfan Özbil, fiyatı 290 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen ve her türlü teknolojinin kullanıldığı konutların nasıl kullanılması gerektiğini tek tek anlatan bir kullanma kılavuzu hazırladıklarını söyledi. Özbil, tahminen 300 sayfa olması beklenen kullanma kılavuzunda ayrıca inşaat sırasında ve evlerin içinde kullanılan bütün ürünlerin garanti belgelerinin de yer alacağını belirtti.

İrfan Özbil ile Yüksel Yapı Yatırım tarafından inşa edilen Metrocity Millenium projesini ve gökdelen yaşamının tasarlandığı geleceğin konutlarını konuştuk.

Metrocity neden şehrin çok merkezi bir yerinde kuruluyor?

- 2001 yılında yaşamın başlayacağı Millenium Konutları, özellikle işyeri ve evi arasında trafikte vakit kaybetmek istemeyenler için tasarlandı. Ana cadde üzerinde inşa edilen çarşıdan doğrudan Metro'ya giriş sağlanacak. Burada oturan biri Levent'ten Taksim'e zahmetsizce ulaşabilecek. Toplam 24 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen konutların ve işmerkezinin yapı alanı ise 215 bin metrekare.

Kulelerdeki konutların özellikleri neler?

- Metrocity, Star Towers ve Moon Towers olarak adlandırılan 27 katlı iki kuleden oluşuyor. Kulelerde, İstanbul ve Boğaz manzaralı 189 daire yer alıyor. 121 ile 372 metrekare arasında inşa edilen dairelerde, stüdyo ve dubleks dahil olmak üzere altı farklı seçenek var.

Konutların satış fiyatları hangi aralıklarda?

- Konutların fiyatı 290 bin dolar (157 milyar lira) ile 1 milyon 75 bin dolar (582 milyar lira) arasında değişiyor. Brüt metrekare satış fiyatımız 2 bin dolar ile 3 bin dolar arasında. 89 metrekarelik net kullanım alanına sahip stüdyo tipi bir dairenin fiyatı 290 bin ile 356 bin dolar arasında oynuyor. 256 metrekarelik dubleks bir dairenin fiyatı ise 850 bin dolar ile 1 milyon 75 bin dolar arasında. Bu fiyatlar dairenin manzarasına ve yüksekliğine göre belirlendi.

Kulelerin depreme dayanıklılığı nasıl?

- Bu tür binalar depreme karşı çok güçlüdür. Çünkü çok ciddi bir mühendislik yoksa bu binaları ayakta tutamazsınız. Bu binalar yapılırken deprem konusundaki bütün yönetmelikler dikkate alındı. ABD'deki yönetmelikleri de gözden geçirerek eksiklerini tamamladık.

Metrocity'de ne gibi hizmetler olacak?

- Konutların lobilerinde 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmeti verilecek. Dairelerden lobi ve resepsiyon ile sesli ve görüntülü bağlantı kurulacak. Konut sakinleri için 24 saat doktor ve ambülans hizmeti, acil durumlarda sedye nakline elverişli özel asansör ve ilk yardım servisi hazır bulunacak. 10 bin metrekarelik bir alana yayılmış sosyal tesislerde, iş hayatının yoğun temposundan ve kent trafiğinden uzaklaşma imkanı olacak. Konut sakinleri, yarı açık ve kapalı yüzme havuzu, squash, fitness, masaj salonlarında günün yorgunluğunu atabilecek, paten ve yürüyüş parkurlarında spor yapabilecekler.

Daireleri neden bir kullanma kılavuzuyla birlikte satacaksınız?

-Her daire sigortalı ve sertifikalı olacak. İçinde kullanılan bütün malzemeler garantilidir. Bu yüzden 300 sayfalık bir kullanma kılavuzu hazırlıyoruz. Dairelerin nasıl kullanılacağını ve hangi garantileri içerdiğini bu kılavuzda detaylı olarak anlatacağız.

İRFAN ÖZBİL

Yüksel Yapı Yatırım Genel Müdür İrfan Özbil, 1955 Eskişehir doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden 1979 yılında mezun olan Özbil, çalışma hayatına Haydarpaşa Liman İnşaatı'nda şantiye mühendisi olarak başladı. 1982-1984'de Haydarpaşa Liman İnşaatı Şantiye Şefliği, 1984-1986 arasında Marmaris Yat Limanı İnşaatı Şantiye Şefliği yaptı. 1986-1987 arasında Pendik Tersanesi Kuru Havuz İnşaatı Proje Müdürlüğü'nü yürüttü. 1991-1994 Bayındır-Yüksel J.V. Genel Müdür Yardımcısı, 1994-1997 arasında Yüksel İnşaat Genel Müdür Yardımcısı, 1997-1998 arasında Masel İnşaat Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1998'den bu yana da Yüksel Yapı Yatırım Genel Müdürlüğü'nü yürütüyor.

İçinde metro durağı da var

Alışveriş Merkezi'nde neler yer alacak?

- 52 bin metrekarelik alışveriş merkezinde 6 bin metrekarelik department store ve 4 bin metrekarelik süpermarket, lostradan kuru temizlemeciye, PTT'den kuaföre gündelik ihtiyaçlara cevap verebilecek birimler yer alıyor. Ayrıca 5 sinema salonu, bir konser salonu, 250 mağaza da hem konut sakinlerine hem de dışardan gelen müşterilerine hizmet verecek. İçinde Metro durağı bulunan alışveriş merkezinde 5 katlı toplam 2360 araç kapasiteli bir otopark da bulunuyor. Alışveriş merkezinin toplam bina değeri 40 milyon dolar.

Yazarın Tüm Yazıları