Nuri Şahin Arsenal'e imzayı attı

Güncelleme Tarihi:

Nuri Şahin Arsenale imzayı attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 11:28

Milli futbolcumuz Nuri Şahin yeni sezonda İngiltere Premire Ligi'nde top koşturacak.

Haberin Devamı

Real Madrid'de geçtiğimiz sezon sadece 4 kez forma şansı bulabilen 23 yaşındaki Nuri Şahin, bir yıllığına kiralık olarak İngiltere'nin ünlü takımlarından Arsenal'e transfer oldu.

Arsenal'ın hep gözdesiydi

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Borussia Dortmund kulübünden Real Madrid'e transfer olan ancak istenilen performansı sergileyemeyerek yedek kalan Nuri Şahin, İngiltere'dekendini gösterecek.

Nuri Şahin'i ikinci bir Fabregas olarak gördüğünü vurgulayan Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, "Nuri benim takımda dünya klasına yükselir" diyerek milli futbolcumuza övgü yağdırdı. İngiliz kulübü,  Nuri Şahin'i 17 yaşında iken de kadrosuna katmak için girişimlerde bulunmuştu.

Mourinho: Nuri tecrübe kazanmalı

Real Madrid Teknik direktörü Mourinho ise "Futbolda dün yoktur, hep bugün ve yarın vardır" diyerek Nuri Şahin'in devamlı forma şansı bulabileceği bir takımda oynayıp tecrübe kazandıktan sonra Real'da şans bulacağını söyledi. 2017 yılına kadar Real Madrid'le beş yıllık daha sözleşmesi bulunan Nuri Şahin, Arsenal'de Alman milli takım futbolcuları Lukas Podolski ile Mertesacker ile birlikte oynayacak.

Podolski ile tartışmıştı

Geçen sezon başında Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin'in İngiliz devi Arsenal'e imza atarken, Türk oyuncunun takımın yeni yıldızı Podolski ile olan geçmişi ise şimdiden büyük merak uyandırıyor.

İŞTE NURİ-PODOLSKI'NİN O TARTIŞMASI

Haberin Devamı

Ekim 2010’da Nuri Şahin-Lukas Podolski düellosuna dönüşen Köln-Dortmund maçı Almanya’da büyük yankı uyandırmıştı.

Dortmund lehine sonuçlanan karşılaşmada beraberlik golünü atan Alman Milli Takımı oyuncusu, futbolcumuzun yanına gelip eliyle 3–0 işareti yapmış, ardından da ahlak sınırlarını zorlayan hareketlerle Almanya’nın Türkiye’yi yendiği maçı hatırlatmıştı.

Ancak son dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren milli futbolcumuz da Almanya maçında karşılıklı oynadığı rakibinin önünde kayarak sevincini yaşamıştı.

Bu iki oyuncunun savaş baltalarını tarihe gömüp gömmedikleri İngiliz basınında merak uyandırmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!