Nurgül Yeşilçay’la kışkırtmaca

Nurgül Yeşilçay ve Tayanç Ayaydın’lı sevişme sahneleriyle günlerdir basını meşgul eden Aşk Kırmızı, “Üç kişilik bir aşk mümkün müdür?” sorusuyla seyirciyi kışkırtmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Jîn
Yönetmen: Reha Erdem
2012/Türkiye/122

“A Ay”dan “Korkuyorum Anne”ye, “Hayat Var”dan “Kosmos”a, çektiği her filmde kendine özgü hikayeler yaratmayı başarmış, Türkiye sinemasının en önemli auteur’lerinden Reha Erdem’in Türkiye galasını !f İstanbul’da yapan filmi “Jîn”, annesini görmek için PKK kampından kaçan genç bir kadın gerillanın çaresiz yolculuğunu anlatıyor. Bu yolculukta örgüt elemanlarından ve askerden gizlenerek, dağlarda, ormanlarda yapayalnız günler ve geceler geçiren Jîn, hayata katılmak için çıkışları zorlayacak ve sonunda ağaçlar ve hayvanlardan başka kimsesi olmadığını kısa sürede fark edecektir. Reha Erdem’in “En zorlandığım filmim oldu” dediği “Jîn”, görselliğiyle büyülüyor, barışın konuşulduğu bu dönemde umut veriyor.

Anlık olaylar hayatlarımızı değiştirebilir

Haberin Devamı

Yalnız Gezegen
The Lonliest Planet
Yönetmen: Julia Loktev
2011/Amerika-Almanya/113’

Geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında Altın Lale Ödülü’nü kazanan ve jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan’ın “Bu filmle, sinemada kadın bakış açısına neden ve ne kadar ihtiyaç duyulduğunu öğrendim” sözleriyle övdüğü “Yalnız Gezegen”, nihayet gösterimde. 2006’da “Day Night Day”le yine etkileyici bir kadın karakter yaratan Julia Loktev’in yönettiği, yeni nişanlanmış Alex ve Nina çiftinin Kafkas dağlarına yapacakları gezide bölgeyi iyi bilen Dato’yu rehber olarak tutmalarıyla başlıyor. Başta her şey yolunda görünse de üçünün yaşadığı bir olay sonrası gezinin seyri tamamen değişecek, huzur dolu saatler yerini gerilime ve kestirilemeyen olaylara bırakacak ve hiçbirinin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Anlık olayların hayatlarımızı nasıl da değiştirebileceğini anlatan bu etkileyici film, Gael García Bernal ve Hani Furstenberg’in oyunculuklarıyla da öne çıkıyor.

Gerçek mi paranoya mı?

Şeytanın Ormanı
The Barrens
Yönetmen: Darren Lynn Bousman
2012/ABD-Kanada/94’

İkinci filmden itibaren “Saw/Testere” serisini yöneten Darren Lynn Bousman’ın son filmi “Şeytanın Ormanı” mitlere dayanan bir hikâyeyi anlatıyor. Richard Vineyard ailesiyle beraber hafta sonunu geçirmek için New Jersey’nin güneyindeki Barrens korusuna kamp yapmaya gider. Bazı rivayetlere göre burada 400 yıllık bir geçmişi olan korkunç Jersey Şeytanı yaşamaktadır. Jersey Şeytanı, yöre halkı tarafından 13. çocuğunu şeytana kurban etmeye zorlanan bir annenin hikâyesine dayanan bir efsanedir. “True Blood”ın Eric’i Stephen Moyer’in başrolde olduğu film, ortalamanın oldukça altında gezinen bir korku filmi.

Haberin Devamı

Goya ödüllü animasyon

Hazine Avcısının Maceraları
Tad The Lost Explorer
Yönetmen: Enrique Gato
İspanya/2012/90’

İspanya’nın Oscar’ları sayılan Goya’larda En İyi Animasyon, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yeni Yönetmen dallarında ödülleri toplayan bu animasyon, çocukluğundan beri ünlü bir arkeolog ve hazine avcısı olacağına inanan Max Mordon’ın şans eseri ve tabi ki bir dizi yanlış anlaşılmalar sonucu, kendini Peru’daki Kayıp Şehir’i ararken bulmasını anlatıyor.

Kışkırtmaya çalışıyor ama...

Aşk Kırmızı
Yönetmen: Osman Sınav
2013/Türkiye

Nurgül Yeşilçay ve Tayanç Ayaydın’lı sevişme sahneleriyle günlerdir basını meşgul eden “Aşk Kırmızı”, Ferhat ve Zeynep’in mutlu görünen evliliklerinin Fırat’ın yıllar öncesinde kalmış ilk aşkı Nazlıgül’ün hayatlarına girmesiyle birlikte sarsılışını anlatıyor. “Üç kişilik bir aşkı yaşamak mümkün müdür?” sorusuyla seyirciyi kışkırtmayı amaçlayan, basına düşen fotoğraflarla da bunu başarmış görünen film, televizyon dizisi havasından kurtulamayan anlatımı ve gülünç diyaloglarıyla yılın en kötüleri arasına şimdiden adını yazdırıyor.

Yazarın Tüm Yazıları