Nurgül, Nesrin Topkapı’dan ders alıyor

Nurgül Yeşilçay’ın Nesrin Topkapı’dan oryantal dans dersi aldığını duyunca aklıma iki şey geldi.

Ya yeni filminde bir dansözü oynayacaktır ya da o da son zamanlarda giderek yaygınlaşan oryantel modasına uymuştur, sırf zevk için öğrenmeye karar vermiştir dedim.

İkisinde de tam olarak tutturamamışım.

Nurgül bu dersleri "Vicdan" adlı yeni filmi için alıyormuş ama filmde dansözü oynamayacakmış.

Tüm bu hazırlık tek bir düğün sahnesi içinmiş.

"Hakkari’de Bir Mevsim", "Mavi Sürgün", "Avcı", "Yolda" gibi önemli filmlerin yönetmeni Erden Kıral’ın yöneteceği, yürütücü yapımcılığını Cem Özer’in yapacağı "Vicdan"da Nurgül başrolleri Murat Han ve Tülin Özen’le paylaşacak.

Kısa cümlesi "Vicdan çoğu zaman kötülüğü ortadan kaldırmaya yetmez" olan film üçlü bir aşk hikayesi anlatıyor.

Vicdan’da iki kadının çok sıkı dostluğu var. Ama "Yaşamın Kıyısında"ki gibi lezbiyen bir ilişki olmayacak bu kez Nurgül’ünki.

Çeşme, Alaçatı, İzmir Balçova, Turgutlu ve Bornova’da yapılacak çekimler mayısın son haftasında başlayacak.

Nurgül’ün Tülin Özen’le birlikte karşılıklı ortanyel yapacağı düğün sahnesinin çekim mekánı Alaçatı.

Her filminde izleyenlere yeni sürprizler hazırlayan Nurgül Yeşilçay’ın Nesrin Topkapı’dan neler öğrendiğini işte o zaman göreceğiz.

Grev durdurulamıyor

Altın Küre ödül töreni iptal oldu, Oscar töreni ya iptal olacak ya da sönük geçecek. Film projeleri askıya alınıyor, dizilerin yerini realty show’lar alıyor, talk show’ların tadı kalmadı.

Tüm bunların sorumlusu Hollywood’da yaklaşık üç aydır süren ve ne zaman biteceği belli olmayan yazarlar grevi.

Grevin temelinde yazarların internet ve diğer medya satışları üzerinden istedikleri payı alamıyor olması yatıyor.

TALK SHOW’LAR KAN KAYBETTİ

Önce talk show’lar ve senaryo yazarları arasında bağlantı kuramayanları aydınlatayım. Talk show sistemi genelde şöyle; kamera önündekiler spontane espriler yapıyorlar ama programda konuşulacak konuları, kimlere ne soru sorulacağını, güncel olaylarla ilgili şaka ve esprilerle ilgili detayları kalabalık bir yazar grubu hazırlıyor.

Dışarıdan bakıldığında ’one man show’ gibi görünen bu programlar aslında ciddi bir ekip işi. Ve şu anda Amerika’daki talk show’lar metin yazarlarının grevi nedeniyle kan kaybediyor. Programlarına bir süre ara vermek zorunda kalan Jay Leno ve Conan O’Brien işe yeniden başladılar, şovu kendi esprileriyle döndürmeye çalışıyorlar ama çok da başarılı olamıyorlar. Jay Leno, "Bir süre benim esprilerimle idare etmek zorunda kalacaksınız" diyerek hem özür diledi hem de bu konudaki sıkıntısını dile getirdi zaten.

TELEVİZYONLARDA DİZİ DÖNEMİ SONA ERİYOR

Ve filmler, diziler. Holywood’daki oyuncular senaryo yazarları grevinin bir an önce sona ermesi için çaba harcıyorlar. Çünkü seneye oynayacak film bulamayabilirler.

Grev nedeniyle dizi sıkıntısı yaşayıp kan ağlayan televizyonlar ise yarışma ve realty show’lara yüklendiler. Şu günlerde ağırlık sıradan insanların gerçek atletlere karşı yarıştığı, erkek yarışmacıların sadece kadınların yönetimindeki ortamlarda ayakta kalmaya çalıştığı realty show’lara ve müzik ağırlıklı sohbet programlarına verilmiş durumda.

Grev, televizyonun da yüzünü değiştiriyor anlayacağınız. "Şov devam etmeli" diyoruz ama bu grev devam ederse devam eden bir şey kalmayacak gibi...
Yazarın Tüm Yazıları