Nou Camp’tan çıkış yok

Güncelleme Tarihi:

Nou Camp’tan çıkış yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 00:00

Çılgın bir maç... Aslında futbolseverlerin beklentilerini karşılamayacak gibi başladı devlerin mücadelesi. Arsenal’im Londra’da 2-1 kazandığı maçın rövanşı donuk, tutuk, kavruk, ilk maçın gölgesinde ilerledi ilk dakikalarda.

Haberin Devamı

KARE KARE BÜYÜK MÜCADELE / FOTOGALERİ

Ta ki ilk 45 dakikanın finaline ulaşana kadar. Iniesta şiirsel bir pasla Messi’yi buldu, Messi de klasik “Yaradana kurban!” dedirten bir golle Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi. Artık golü toplamda Arsenal’e 7 gol atmış olan Messi’ye mi yazmak gerekir, Iniesta’yı mı karar sizin.
Persie atılınca
Kıl payıyla avantaj elde eden Barcelona daha sonra kaba tabirle “Kendi ayağına ateş etti.” Busquets’in ters vuruşuyla o dakikaya kadar Barça kalesini bulamamış olan Arsenal beraberliği yakaladı: 1-1.
Sonrasında “Barcelona’nın paniği Arsenal’in paniğine üstün geldi” diyebileceğimiz bir süreç başladı. 56’ncı dakikada Van Persie’nin amatörce denilebilecek bir şekilde gördüğü kırmızı kartın sonrasında zaten akınlarını sıklaştırmış olan Barcelona, Xavi ile öne geçmeyi başardı: 2-1
Daha sonra bir de Messi’nin ayağından fileleri bulan penaltı gelince Barcelona 3-1 öne geçti.
Zor bir engeldi
Sonrası başka bir heyecan kasırgası elbette. Üstün oynamasa da, eksik kadroyla hakimiyet kuramasa da gol pozisyonuna girmeyi başaran Arsenal bir gol daha bulabilse çeyrek finale ulaşabilecekti. Fakat oyunu rölantiye alan, hedefe kilitlenmiş Barcelona’yı maçtan kopartmak talihten fazlasını gerektiyordu ve açıkçası 11’e 10 vaziyetteki Arsenal’in bunu başarması neredeyse imkansızdı.
Deneyimli oyuncularından (bakınız Puyol) mahrum olsa da Barcelona zorlu engeli net bir skorla geçmeyi başardı netice itibariyle.
Geriye fantastik bir Messi golü ve heyecan dozu yüksek bir 45 dakika kaldı izleyenlere.
Erken final dedikleri bu olsa gerek...

Haberin Devamı

Lucescu çeyrek finalde: 3-0

GALATASARAY ile Beşiktaş’ta da görev yapan ve iki ekiple de şampiyonluğa ulaşan Mircea Lucescu’nun ekibi Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında deplasmanda 3-2 yendiği Roma’yı evinde ağırladı. Ukrayna temsilcisi 18. dakikada Hübschman, 58. dakikada Willian ve 87. dakikada Moreno’nun golleriyle maçı 3-0 kazanıp son 8 takım arasına girdi. Çeyrek final kuraları 18 Mart’ta İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale 2 bilet

ŞAMPİYONLAR Ligi 2. tur rövanş maçında bugün 2 karşılaşma oynanacak. Schalke, Valencia ile karşılaşacak. İspanya’da oynanan ilk maçta 1-1 berabere kalan iki ekibin mücadelesinde tur atlayan takım, adını çeyrek finale yazdıracak. Karşılaşma saat 21.45’te başlayacak ve Euro Fotbol naklen yayınlayacak.Günün bir diğer mücadelesi Tottenham ile Milan arasında oynanacak. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan İngilizler, sahasındaki maçta da yenilmeyerek, adını ilk kez çeyrek finale yazdırmak istiyor. Mücadele Star TV’den saat 21.45’ten itibaren naklen yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!