Nobre'ye “100'ler kulübü” yaramadı

Güncelleme Tarihi:

Nobreye “100ler kulübü” yaramadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 11:18

Attığı gollerle sıkıntılı döneminde takımını sırtlayan Mersin İdmanyurdu'nun Brezilya asıllı golcüsü Mert Nobre, “100'ler kulübü”ne girdikten sonra 6 haftadır gol yüzü göremedi.

2003-2004 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe'ye transfer olarak Türk futboluyla tanışan Nobre, 2011-2012 sezonunda transfer olduğu Mersin İdmanyurdu'nda 2 sezondur takımının adeta gol ayağı haline geldi.
Geçen sezon takımının 10 golüne imza atan Nobre, bu sezon ise kendi kariyerinde bir ilki yaşadı. Sezonun ilk haftalarında şanssızlıklar yaşayan Nobre, ilk kez gol atma şansını yakaladığı 5. haftadan itibaren rakiplerinin “korkulu rüyası” oldu ve ligin 16. haftasında Akhisar Belediyesi'ne attığı golle “100'ler kulübü”ne “merhaba” dedi.
Ancak kendi kariyeri açısından oldukça önemli bir dönüm noktası olan 100'üncü golünün üzerine çıkmakta zorlanan Nobre, aynı maç sonrasında görevinden istifa eden teknik direktör Nurullah Sağlam'ın ardından göreve gelen yeni teknik direktör Giray Bulak'a henüz gol sevinci yaşatamadı.

-Boşluğunu Culio doldurdu-

65 gündür gol yollarında suskun kalan Nobre'nin boşluğunu ise genellikle Culio doldurdu.
16. haftadan bu yana rakiplerinin filelerini 6 kez havalandıran Mersin İdmanyurdu'nun gol ayaklarında en iddialı ismi 3 golle Culio oldu.
Kırmızı-lacivertli takımın diğer 3 golünü ise Can Erdem, Nduka ve Murat Ceylan kaydetti.

-Gol krallığında geriledi-

Geçen sezon 10 gol atarak, gol krallığı listesinin 7. sırasında yer edinen Nobre, “100'ler kulübü”ne girdiği hafta gol sayısını 9'a yükselterek zirvenin en yakın ortaklarından birisi haline gelmişti.
Sonrasında ise suskunluğunu bozamayan Mert Nobre, şu an 9 golle, krallık yarışında 3'üncülüğü Beşiktaş'tan Holosko ve Almeida ile Medicalpark Antalyaspor'dan Diarra ve Fenerbahçe'den Sow ile paylaşıyor.

-Takımının beklentisi büyük-

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, yaptığı açıklamada, oldukça kaliteli bir oyuncu olarak nitelendirdiği Nobre'nin takımın gol yollarındaki en güçlü silahı olduğunu söyledi.

Son haftalarda Nobre'nin gol yollarında biraz suskun kaldığını dile getiren Kahramanlı, şunları kaydetti:
“Takım olarak Nobre'den beklentimiz büyük. Geçen hafta, tecrübeli golcümüz Fenerbahçe maçında sakatlanmıştı. Gençlerbirliği karşısında da bu yüzden forma giyemedi. Ümit ediyorum ki, Trabzonspor maçına yetişecektir. İyileştiğinde Nobre en kısa zamanda takıma katkısını artıracaktır ve beraberinde de gol yollarındaki suskunluğunu bozacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!