Niye ucuza gittin Tuncay

Güncelleme Tarihi:

Niye ucuza gittin Tuncay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Yöneticilerin "F.Bahçe’de kal, burada sembol ol. Birkaç yıldız transferle, Avrupa hem seni hem F.Bahçe’yi konuşur" dediği ve 2 milyon 250 Euro önerdiği Tuncay, Fener’den 500 bin Euro daha az veren Birmingham City’le %90 anlaştı.

VE Tuncay Şanlı Fenerbahçe’yle iplerini bugün koparıyor. Sarı lacivertli kulüpte kalıp kalmayacağı günlerce merak edilen, geçtiğimiz günlerde başkan Aziz Yıldırım’la görüşüp, 3 gün süre isteyen Tuncay, F.Bahçe’nin 500 bin Euro daha fazla para teklif etmesine rağmen, daha az ücret öneren İngiliz Birmingham City’ye gitmeye %90 karar verdi.

Eğer son dakikada bir aksilik olmazsa Tuncay, kendisini ikna çalışmalarında bulunan Fenerbahçe’yle ilişkilerini bugün bitirecek.

Spor kamuoyunun günlerdir merak ettiği genç yetenek konusunda ilk adım, geçtiğimiz hafta içinde atılmıştı. Sarı lacivertliler, yıldız oyuncuyla görüşüp, kendisinin kalmasını ve sembol olmasını önermiş, R.Carlos gibi yıldız transferlerle Fenerbahçe’nin Avrupa’da ses getireceğini bildirmiş ve Tuncay’ın kulüpte kalmasını istemişti. Tuncay’a Fenerbahçe Kulübü’nde kaptanlık da önerilmiş, tüm şartlarının iyileştirileceği sözü de verilmişti. Tuncay, bu önerilere milli maçlara gitmeden önce çok sıcak yaklaştı. Ancak ne olduysa, Milli Takım kampından sonra oldu.

Emre kafasını mı karıştırdı!

Yöneticilerin "Çok iyi araştırın" dediği Tuncay’ın tranfserinde bir anda her şey tersine döndü. Sarı lacivertli camia, Tuncay’ın, bu sezon 2.Lig’den Premier Lig’e çıkan, hiçbir iddiası olmayan, ne UEFA Kupası’na ne de Şampiyonlar Ligi’ne katılamayan Birmingham’a transfer olmasına bir türlü anlam veremedi. Camiadan sızan bilgiler, Tuncay’ın Milli Takım kampında İngiltere’de Newcastle United’da forma giyen Emre Belözoğlu tarafından aklının çelindiği yolunda...

Sarı lacivertli kulübün net 2 milyon 250 bin Euro önerdiği ve 2.5 milyon Euro’ya çıkabileceği halde Tuncay’ın 1 milyon 750 bin Euro’ya Birmingham gitmesi akıllara, "Bu şartlarda niye Avrupa’ya ucuza gittin Tuncay?" sorusunu getirdi.

Ayrıca yöneticilerin, son görüşmede Tuncay’a "Fenerbahçe’de kal, burada sembol ol. Roberto Carlos’u transfer ettik. Onun gibi, birkaç yıldız transfer edersek, Avrupa sadece seni değil, hem Fenerbahçe’yi hem de seni konuşur. Fenerbahçe’yle sen Avrupa’da marka olursun" dedikleri ancak Tuncay’ın bu teklife kesinlikle yanaşmadığı öğrenildi.

Birmingham’da 140 bin Müslüman yaşıyor

BIRMINGHAM
City takımı, adını bulunduğu şehirden alıyor. Başkent Londra’dan sonra en büyük ve 1 milyon 14 binlik nüfusuyla İngiltere’nin ikinci kalabalık kenti. Nüfusun %14’ünü (yaklaşık 140 bin), büyük çoğunluğunu Hintli ve Pakistanlı olmak üzere Müslümanlar oluşturuyor. Londra’nın 105 mil kuzeybatısında bulunan Birmingham, çikolata fabrikaları ve Bullring Alışveriş Merkezi’yle ünlü. Müslümanlar için 4 bin kişilik Merkez Camii’sini de bünyesinde bulunduran Birmingham’ın diğer ünlü takımı, bir dönem Alpay Özalan’ın da formasını giydiği Aston Villa’dır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!