Nişanlımın eski kız arkadaşını unutamıyorum

Ben yaklaşık üç yıl boyunca ayrılıp barışmalarla süren bir beraberliğin sonunda, nişanlandım.

Resmi nikah yaptık, yaz sonunda da düğünümüz olacak. Nişanlım, nişandan sonra olumlu yönde çok değişti. Her şey çok güzel ve en önemlisi ailelerimiz bize çok destek oluyor. Ama benim takıldığım nokta, arkadaşlığımız sırasında, ayrı kaldığımız bir dönemde nişanlım eski kız arkadaşı ile barışmıştı; üstelik, onu tanıdığım ilk gün bana bu kızı sevdiğini anlatmıştı. Biz şimdi sürekli bu yüzden kavga ediyoruz.

Nişanlım eski sevgilinin ablasını ondan önce tanımış birlikte çalışmışlar. Onunla çok samimi. Beni tanıştırmak istedi; ben de ona bu olayın içimde çok büyük bir yara bıraktığını ve asla tanışmak istemediğimi, söyledim. Benim üzüldüğümü görünce, bir daha onunla görüşmeyeceğine söz verdi. Ama sözünde duramadı ve tekrar görüştü. Ben durumu öğrenince eski kız arkadaşının yüzünü senelerdir görmediğini, sadece ablasıyla kırk yılda bir konuştuğunu açıkladı. Ama ben bu duruma daha çok çıldırdım, çünkü bana yalan söylemişti.

Ablacığım; sizce bu durumu abartıyorum muyum? Belki sorunum, büyük değil ama inanın çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım; o kızı unutamıyorum. Nişanlımı çok seviyorum onun da beni sevdiğine inanıyorum ama geçmişte başka birini sevmiş olmasını hazmedemiyorum. 

Rumuz: S.D.Y.H.İ.Y.A

Ah sevgili kızım sen o kızı unutamıyorsun ama bir yandan da sürekli ondan söz ederek nişanlına da unutturmuyorsun. Her insanın yaşamında geçmişte kalan sevgiler olabilir. Bu çok doğal. Önemli olan seninle şu anda nikahlı olması. Demek ki seni sevmiş, sen de onu seçmişsin ve evlenmeye karar vermişsiniz. Gerisi seni hiç ilgilendirmemeli. Ama sen sürekli geçmişe dönerek, hem onu yıldırıyorsun hem de adamın aklında yokken, eski sevgilinin hayalinin geri dönmesine yol açıyorsun. Bu kadar dırdıra hiçbir erkek katlanamaz. Ne gerek var, bu güzelim günlerini karartmaya. Evet sana yalan söylememeliydi. Ama sen o kadar tepki gösteriyorsun ki, adamcağız bir eski arkadaşına merhaba demeye bile korkar olmuş. Kızım hayatı bu kadar basit olaylarla gölgelendirilme. Mutluluğunun kıymetini bil, çünkü evlilik sonrasında çok daha ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

Bir erkeğin ilgisini nasıl çekebilirim

Öncelikle seni çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Fransa’da yaşıyorum. 17 yaşındayım ve lise öğrencisiyim. Şimdiye kadar hiç bir erkek arkadaşım olmadı. Neden dersiniz?

Hep sevdim ama hiç sevilmedim; ne olursun bana akıl verin. Sizce doğal mı bu yaşa kadar hiç bir erkek arkadaşım olmaması? Sizce bir erkeğin ilgisini nasıl çekebilirim?

RUMUZ: Missde

Güzel kızım, gönderdiğin resmine bakınca, güleç yüzlü esmer güzeli bir kız olduğun anlaşılıyor. Henüz "Ah kimse bana bakmıyor" diye hayıflanacak bir yaşta değil ki, neden umutsuzluğa kapılıyorsun? Belki de bugüne kadar seni beğenenleri beğenmedin. Bunu dert etmemelisin. İlgi çekmek için de sakın özel bir şey yapma, doğal ol, kendin gibi ol. Seni beğenen beğenir nasıl olsa.

Cildimi lekeler bastı, nasıl kurtulacağım

Sevgili ablacığım, yüzümü ve gerdan kısmımı kahverengi lekeler bastı ve bunlar her geçen yıl daha da artıyor. Henüz 37 yaşındayım ama bu lekeler yüzünden kendimi daha yaşlı hissediyorum. Bu lekelerin bir çaresi yok mu? Bu sorunumdan nasıl kurtulacağım?

Rumuz: Çaresiz

Uzmanlar boş yere mi, güneşten uzak durun, mutlaka cildinizi yüksek koruma faktörlü güneş kremleriyle koruyun, demiyorlar... İşte bu lekeler büyük bir ihtimalle güneşin etkisiyle oluşmuştur. Ve lazerle tedavi edilebiliyor. Konunun güncelliği ve yaz dönemi aynı sorunla karşılaşabilecek birçok okuruma yararlı olmak amacıyla, bu sorununu İstanbul Kozmed Merkezinden Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş’a yönelttim.

İşte Dr. Canan Savaş’ın açıklamaları: Bazı benler, güneş lekeleri, gebelik lekeleri, çiller, mantar hastalıkları ve deri kanseri gibi birçok durumda cildimizde çeşitli büyüklük, şekil ve yaygınlıkta koyu renkli lezyonlar olabilir. Bu lekelerin birçok nedeni vardır. Yapısal nedenlerle, bazı hastalıklar yüzünden, güneşe bağlı olarak meydana gelebilir. Deri hastalıklarının tedavisinde son yıllarda oldukça yarar görülen lazer tedavisi bugün artık yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de çok yaygın olarak kullanılıyor. Cilt sorunları için kullanılan lazerlerin hepsi ayrı bir hedefi tahrip eder, bu nedenle tedavi edilecek yapıya göre farklı lazerler kullanılır.

Yüzümüzde kahverengi lekeler neden olur? Yüzde yama tarzı açık veya koyu renkli kahverengi lekelerin en sık sebebi gebelikte sık görüldüğünden halk arasında gebelik maskesi de denilen Melasma’dır. Bu lekelenme hamile olmayan kadınlarda ve hatta erkeklerde de görülebilir.

Güneş, koyu renk cilt tipi, doğum kontrol hapları, östrojen, bazı epilepsi ilaçlarının kullanımı bu lekelerin oluşumunda rol oynar. Bazı makyaj malzemeleri, kolonya, parfümler, sabun ve nemlendiriciler gibi kozmetik ürünler de özellikle güneşle teması takiben benzeri lekelenmelere yol açabilir. Tedavide lazer yöntemiyle başarı sağlanmaktadır. Detaylı Bilgi için: Tel: 212 234 87 17 Mail: nolcar@kozmed.com
Yazarın Tüm Yazıları