Nişanlımın annesiyle ilişkiye girmiştim

Ablacığım, 23 yaşındayım ve benimle aynı şirkette çalışan bir genç kızla evlenmeyi düşünüyorum. Ben kendisini yıllar önce bizimle aynı yazlıkta birkaç kez görmüştüm. O zamanlar herhangi bir samimiyetimiz ve yakınlığımız yoktu. Daha sonra aynı şirkette çalışmaya başlayınca birbirimizi daha iyi tanıdık ve nişanlanmaya karar verdik. Ancak beni çok rahatsız eden bir sorunum var. Yıllar önce nişanlımın annesiyle çok yakınlaşmıştık. Kendisi dul ve çok çekici bir kadındı. 5 yıl önce yazlıkta beni evine davet etmişti ve birçok kez beraber olmuştuk. O zamanlar ben 18 yaşında idim, o da 47 yaşındaydı. O günler de benim için yalnızca bir gençlik heyecanı idi. O sırada kızı yazlıkta pek kalmazdı. Yıllar sonra kızıyla, evlilik aşamasına geleceğimi hiç hesaba katmamıştım. Nişanlım geçmişte pek çok kadınla ilişkim olduğunu zaten biliyor. Ancak bunların arasında kendi annesinin de olduğunu bilse, acaba nasıl tepki gösterir, düşünmek bile istemiyorum. Bu konuyu nişanlıma açıp açmamayı annesi ile hiç tartışmadım. Sanırım o da susmayı seçti. Dürüst davranıp nişanlıma anlatmayı çok düşündüm ama bir türlü cesaret edemedim. Aslında bu konunun annesi ile benim aramızda bir sır olarak kalmasını tercih ederdim. Ne var ki yazlıktan bazı arkadaşlarım o hanım ile ilişkimi anlamışlardı. Şimdi hiçbir açıklama yapmadan evlendiğim takdirde, bu olay ilerde ortaya çıkarsa ne yaparım? Her şeyi göze alıp nişanlıma olayı anlatırsam bu kez de benden nefret etmesinden, onu tamamen kaybetmekten korkuyorum. Lütfen bana bir yol göster.

Rumuz: Zor durumdayım

SEVGİLİ oğlum, gerçekten çok zor bir durumdasın. Geçmiş yıllarda, ilk gençlik ateşiyle kendinden bunca yaş büyük bir hanımla, onun davetiyle bile olsa ilişkiye girmen, hele bu konuyu çevrene duyurmuş olman, şimdi işte beklenmedik bir sorun yaratıyor. ‘Dünya çok küçüktür’ derler ya, oğlum. Gerçekten düşünmeden, yalnızca bir cinsel dürtüyle hareket etmişsin. Şimdi de başına iç açmışsın işte. Sen 18 yaşında birtakım cinsel heyecanlar yaşayan bir gençmişsin. Ama 47 yaşındaki bir hanımın böyle düşüncesizce hareket etmesi, sorumluluğu daha çok ona yüklüyor bence. Bu öykün bana yıllar önce izlemiş olduğum Dustin Hoffman’ın ‘Aşk Mevsimi’ adlı filmini hatırlattı. Hemen hemen aynı öyküydü. Ancak orada genç kızın annesi, kızıyla, genç adamın evlenmesine engel olmak için akıl almaz oyunlar sergiliyordu. Dürüst olmak, her zaman en iyi sonucu getirir. Ama burada sevdiğin kızın annesi söz konusu. Nişanlının bunu kabul edebilecek yapıda olup olmamasına bağlı. Burada belki de sessiz kalmak daha iyi bir sonuç verir mi bilemiyorum. Annesi de sessiz kaldığına göre. Arkadaşlarının sorumsuzca gerçekleri dile getireceklerinden emin misin? Sonuçta yıllar önce, yaşadığın bu gençlik çılgınlığı yüzünden tüm yaşamın alt üst olmamalı.

Hayat kadınından AIDS kapmış olabilir miyim?

Selam Güzin Abla, ben Belçika’dan yazan 16 yaşında bir gencim. Söze nasıl başlayayım bilemiyorum. Ama sorun şu ki, kendimden iğreniyorum. Ben birkaç ay önce bir hayat kadını ile beraber oldum ve korunmadım. Şimdi bunu kimseye de anlatamıyorum. Çok utanıyorum. Doktora gittim, ‘Hemen belli olmaz’ dedi ve ben şimdi AIDS olmaktan çok korkuyorum. İnan ablacığım küçük kardeşimi bile sevmekten korkuyorum. Ne yapayım bilmiyorum. Kendimi öldürmeyi bile düşünüyorum. Ne olur bana yardım et.

Rumuz: Almanya’dan E.K

Sevgili oğlum, kendini öldürmek de ne demek? Aklını başına topla. Böyle bir hata yapmamalıydın. Umarım bu sana bir ders olmuştur. Ancak bu doktorun sözünü de anlayamadım. HIV virüsü, kanda Eliza testi denen bir test sayesinde çabucak ortaya çıkıyor. Bu virüsü taşıyor olabilirsin. Ama bu hemen mutlaka AIDS olacağın anlamına da gelmez. Yani yalnızca virüsü taşıyorsundur. Ve bunu da ancak başkalarına kan nakli yoluyla ya da cinsel ilişki yoluyla bulaştırabilirsin. Yoksa küçük kardeşini öperek, ya da aynı bardaktan su içmesiyle değil. Belki de o kadın virüs taşıyıcısı değildir. Ama tabii bu korunmaman için bir neden değil. Sen bir an önce bir laboratuvara gidip kan tahlili yaptır, durumunu açıklığa kavuştur, için rahat etsin. Bundan böyle de cahilce davranma.

Sezen Aksu gibi ‘S’leri söyleyemiyorum

Sevgili Güzin Abla, herkesin derdine devasın, umarım benimkine de olursun. Benim problemim pelteklikle ilgili. ‘S’ harflerini söylemekte problemim var. Okulda arkadaşlar taklidimi yapıyorlar. Yine de ben umarsamamaya çalışıyorum. Ama eğer bundan kurtuluş yolu varsa nedir? Bu sorunum psikolojik olamaz değil mi? Sezen Aksu gibi usta bir anatçıda da benzer bir sorun olduğunu biliyorum. O bunu egzersizlerle atlattığını söyledi TV’de. Okulda gıcık olduğum kızların benimle dalga geçmesine dayanamıyorum. Rumuz: Ankara’dan Queen

Sevgili kızım, ne yazık ki insanoğlu çok acımasız davranabiliyor. En basit bir ayrıntıyla bile, gençlerin tabiriyle gırgır geçip, o insanın ruh halini düşünmeden, onu küçük düşürmekten kaçınmıyor. Oysa kusursuz kul olur mu? Sevgili Sezen Aksu’nun peltekliği çok sevimliydi aslında. Ama belki bir sanatçı için kabul edilmez görülmüştür. Bu sorununu nasıl giderdiğini bilmiyorum. Ancak Ankara’da gerçekten bu işin uzmanı olan çok değerli bir doktora ulaşabilirsin. Dr. Temel Pamir: 0.312 439 12 22. Sana gerçekten yardım edebileceğine inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları