Nikola Kalinic resmen Fenerbahçe'de

Güncelleme Tarihi:

Nikola Kalinic resmen Fenerbahçede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 12:05

Fenerbahçe, Kızılyıldız'ın süper yeteneği Nikola Kalinic'i transfer ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Kızılyıldız ve Sırbistan Milli Takımı’nın önemli oyuncularından biri olan Nikola Kalinic’i 2+1 yıllığına renklerine bağladı.

1991 doğumlu forvet, yeni sezonda sarı lacivertli formanın başarısı için mücadele edecek.

3 VE 4 NUMARA OYNAYABİLİYOR
Nikola Kalinic, 3 numara pozisyonunda Avrupa basketbolunun en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle savaşçı kimliği ile ön plana çıkan Kalinic, parkede bulunduğu dakikalarda takımına büyük enerji katıyor. Kalinic, güçlü fiziğiyle 4 numarada da oynayabiliyor. Hızlı hücumlardaki etkinliği ve ribauntlardaki katkının yanı sıra başarılı oyuncu, şut yüzdesi konusunda da oyununu düzenli olarak geliştirmiş durumda. Nikola, hem kulüp takımları ile yaşadığı Avrupa maceraları, hem de Milli Takım seviyesinde katıldığı turnuvalarla birlikte genç yaşında ciddi bir deneyim de edindi.

Haberin Devamı

Nikola Kalinic resmen Fenerbahçede

SPORCU BİR AİLEDEN GELİYOR
Nikola Kalinic, sporcu bir aileden gelmesiyle de dikkat çekiyor. Başarılı oyuncunun babasının masa tenisi, annesi ve kız kardeşinin hentbol, ağabeyinin ise su topu geçmişleri bulunuyor. Kalinic de genç yaşlarda masa tenisi ile ilgilenmiş ancak profesyonel kariyerine basketbol ile devam etme kararı almış.

NIKOLA KALINIC KİMDİR?
Nikola Kalinic, 8 Kasım 1991 tarihinde Subotica’da dünyaya geldi. 2.02 boyundaki başarılı forvet, basketbol kariyerini 2010-2013 yılları arasında Vojvodina Novi Sad ekibinde sürdü. Kalinic, 2013-2014 sezonunda Radnicki’ye transfer oldu.

Radnicki’de gösterdiği çıkış, Nikola Kalinic’i 2014 yazında ülkesinin en güçlü takımlarından biri olan ve Euroleague’de de boy gösteren Kızılyıldız’a taşıdı. Kalinic, Kızılyıldız formasıyla oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Adriyatik Ligi, Sırbistan Ligi ve Sırbistan Kupası şampiyonluklarında büyük pay sahibi oldu.

Nikola Kalinic, Kızılyıldız formasıyla Euroleague’de 24 maça çıktı. Ortalama 26 dakika parkede kalan genç oyuncu, bu maçlarda 9.2 sayı, 3.9 ribaund, 2.0 asist ve 9.1 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu.

Haberin Devamı

Nikola Kalinic resmen Fenerbahçede

GALATASARAY MAÇINDA REKOR KIRDI
Kalinic, 21 Kasım 2014'te oynanan Galatasaray Liv Hospital maçında 21 sayı buldu ve ürettiği 19 verimlilik puanıyla her iki alanda da kariyer rekoruna ulaştı. Başarılı oyuncu, Kızılyıldız formasıyla Adriyatik Ligi’nde 34 maçta parkeye çıktı ve 10.2 sayı, 4.1 ribaund, 1.5 asist ortalamaları yakaladı.

SIRBİSTAN MİLLİ TAKIMI'NDA ÇOK BAŞARILI OLDU
Kalinic, Sırbistan Ligi’nde de 18 maçta süre buldu ve ortalama 9.9 sayı, 3.9 ribaund, 1.9 asist istatistikleri üretti.

Nikola Kalinic’in kulüp takımlarındaki yüksek performansı, başarılı oyuncuyu Sırbistan Milli Takımı’na da taşıdı. Daha önce Sırbistan’ı 2011 yılında düzenlenen U-20 Avrupa Şampiyonası’nda temsil eden Kalinic, A Takım seviyesinde de 2013 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Şampiyonası’nda mücadele etti.

Haberin Devamı

Eurobasket 2013’te Sırbistan formasıyla 11 maça çıkan Kalinic, 2.8 sayı, 3.9 ribaund, 0.8 asist istatistiklerine imza attı. 2014 Dünya Şampiyonası’nda ise dokuz maça çıkan ve ülkesi ile final oynama başarısı gösteren Kalinic, bu organizasyonda da 7.2 sayı, 1.9 ribaund, 0.8 asist istatistikleri yakaladı. Kalinic, bu şampiyonada Bogdan Bogdanovic ile birlikte Sırbistan ilk beşinde süre buldu ve elde edilen dünya ikinciliğinde oldukça önemli pay sahibi oldu.

FENERBAHÇE'NİN 7. TRANSFERİ
Fenerbahçe, daha önce de kadrosuna Ekpe Udoh (Los Angeles Clippers), Pero Antic (Atlanta Hawks), Luigi Datome (Boston Celtics), Bobby Dixon, Barış Hersek (Pınar Karşıyaka) ve Kostas Sloukas'ı (Olympiakos) katmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!