Nijerli gönüllüler Sorgun'da

Güncelleme Tarihi:

Nijerli gönüllüler Sorgunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:31

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Nijerli gönüllüler Abache Dan Joumo ve Assan Malam Chefou, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla ilçeye geldi.

Assan Malam Chefou, Nijer’de öğretmen olarak görev yaptığını ifade ederek, Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin hangi şartlar altında çalıştıklarını görmek için geldiklerini söyledi. Yaklaşık 15 gündür Türkiye’de olduklarını Konya, Adana, Ankara, İstanbul ve Yozgat’ı görme şansı yakaladıklarını anlatan Chefou, . "Burası, bizim hayalimizdeki Türkiye’den çok farklı. Yer altı kaynak suları, jeotermal suları, iklimi ve özellikle kar yağışı bizlerin görmediği şeyler. Jeotermal su ile binaların ısıtılması, kaplıcalar, jeotermal sera bizleri çok şaşırttı. Ülkeniz çok güzel" dedi.

Haberin Devamı

Derneğin, Nijer’de sağlık alanında çalışmalar yaptığını anlatan Chefou, "Dernek ülkemizde başta cerrahi ameliyatlar olmak üzere sağlık alanında bizlere yardımcı oluyor. Katarakt, fıtık gibi ameliyatlar yaptırıyor. Çocuklarımızın tedavisini üstleniyor. Bizlere bu kadar yardımda bulunan bir derneğin nasıl çalıştığını, bu paraları nerelerden temin ettiğini görmek, incelemek amacıyla Türkiye’ye geldik ve yapılan çalışmalardan çok duygulandık" diye konuştu.

Nijer’de sondaj ustası olarak çalıştığını ifade eden Joumo da derneğin ülkesinde yaptığı diğer çalışmalara değindi.

Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mithat Güler, konuklarını ellerinden geldiği kadar ağırlamaya, onlara Türkiye’nin güzelliklerini tanıtıp, dernek çalışmaları hakkında da bilgiler verdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!