Niğde'de Afrin şehitleri anısına çınar ağacı dikildi

Güncelleme Tarihi:

Niğdede Afrin şehitleri anısına çınar ağacı dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 11:39

Niğde'de Afrin şehitleri anısına çınar ağacı dikildi

Haberin Devamı

ALİ KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri tarafından Afrin’de şehit olan 52 Mehmetçiğin anısına, çınar ağacı dikildi.

Bilgi ve Değerler Kulübü aracılığıyla düzenlenen ağacı dikimine Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Ensar Vakfı Niğde Şube temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Bilgi ve Değerler Kulübü Başkanı Yusuf Furkan Topal’ın açılış konuşması ile başladı. Rahat, huzurlu ve özgür bir yaşam sürmeyi şehitlerimize borçlu olduğumuzu belirten Yusuf Furkan Topal, "Şanlı tarihimiz boyunca vatanımızın dört bir tarafına, her karışına bir parçamızı bıraktık. Büyük mücadeleler verdik ve sayısız badireler atlattık. Bedelini şehitlerimizin kanıyla vererek bu aziz toprakları kendimize vatan eyledik" dedi. Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar,  şehitlerin  anısını yaşatmanın ve onların ailelerine sahip çıkmanın bir görev olduğunu söyledi.

Her türlü düşman işgaline ve içteki fitne hareketlere karşı milletçe uyanık olunması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, "Öğrencilerimiz çınar ağaçlarının dikili olduğu bu alandan her geçtiklerinde, bu ağaçların ne için ve hangi amaçla dikildiğini bir kez daha anımsayacak ve aynı zamanda ihtişamlı, uzun ömürlü bu çınar ağaçları, şehitlerimizin ölümsüzlüğünü de temsil edecektir" diye konuştu.
Etkinlik, Afrin’de şehit olan 52 Mehmetçiğin anısına, Merkez Yerleşke Kampüs alanı içerisinde ayrılan bir bölüme çınar ağacı dikilmesi ve dikilen ağaçlara şehitlere ait isimliklerin asılması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!