Niğde'de 5 köyün yeri değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Niğdede 5 köyün yeri değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 11:35

Niğde'de 5 köyün yeri değişiyor

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Ulukışla ilçesine bağlı 5 köyün çığ ve kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başka bir yere taşınacağını belirtti.
'Köylerimize kendi evini yapana yardım' metoduyla yeni konutlar yaptıklarını belirten Gençtürk, "Köylerimize kendi evini yapana yardım metoduyla yeni konutlar yapmak için köy muhtarlarımızın bize müracaat etmeleri gerekmektedir. Belli bir nüfusun üzerindeki değerlendirmeleri kabul ederek, çalışmalara başlıyoruz. Hali hazırlarını yapıp, imar planlarını çiziyoruz ve bütün projeler programa girdikten sonra yapım evrakları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gönderiyoruz" dedi.
Niğde'de yerleşimi uygun olmayan ve doğal afetlerin görüldüğü 5 köy, başka bölgeye taşınacağını söyleyen Gençtürk, "Ulukışla ilçesine bağlı Tekneçukur, Hasangazi Çanakçı, İlhan ve Koçak köylerinde yapılan çalışmalar sonucunda dağlık veya çukur alanlardan çıkartılarak düz bölgelere taşınacak. Bakanlığımızın 2017 yılı Etüt-Proje Programında bulunan 5 köy için çalışmalar, 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında İl Müdürlüğümüzün, İmar ve Planlama Şube Müdürlüğünce yürütülmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!